סטייק עם ברוקולי , גרגרי חומוס ופטריות – ארוחה בתבנית אחת

4

מנות

זמן הכנה

זמן הכנה: 20 דק' דק

זמן כולל

95 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

כולנו אוהבים ארוחות טובות שנעשות במלואן בתבנית אחת – מהיר, קל להכנה, ופחות כלים לשטוף אחרי:) המנה הזאת כוללת סטייק אבל עדיין שומרת על איזון ובריאות עם שימוש בנתחים רזים של הסטייק (Lean cut) , וברוקולי וחומוס כתוספת.

מצרכים

  • 4 שיני שום, כתושות, מחולק
  • ⅓ כוס חומץ בלסמי
  • 3 כפות חרדל דיז'ון (או חרדל רגיל)
  • ¼ כוס + 2 כפות שמן זית, מחולק
  • 450 גרם סטייק אנטריקוט (Rib eye) ללא השומן, חתוך לרוחב ל - 2 פרוסות שוות בגודלן
  • 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
  • ¾ כפית פלפל שחור גס
  • 4 פטריות פורטובלו גדולות, ללא הרגל והחלק הפנימי
  • 450 גרם פרחי ברוקולי
  • 1 קופסת שימורים גרגירי חומוס, שטופים ומסוננים
  • 1 כפית מלח גס

אופן ההכנה

1.

בצנצנת קטנה מערבבים חצי מהשום, חומץ בלסמי, חרדל דיז'ון, ¼ כוס שמן זית, ופלפל . סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב.

2.

בשקית זיפלוק גדולה / או בכלי מתאים שמים את הסטייק והפטריות. שופכים חצי מהרוטב ומשרים ל 15 דקות  מינימום - עד לשעה.

3.

בינתיים, מחממים את התנור למצב גריל (ברוילר) ומניחים על תבנית תנור את הברוקולי והחומוס. מזלפים מעל את 2 כפות שמן הזית הנותרים , ואת שאר השום והמלח. מערבבים היטב וצולים 5 -10 דקות עד שמתחיל להשחים.

4.

מזיזים את הירקות לצידי התבנית ומוסיפים לאמצע התבנית את הסטייק ופטריות (ללא המרינדה). צולים ל 3 דקות על כל צד למדיום - רייר, או עד למידת העשיה הרצויה.

5.

מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לסטייק ופטריות לנוח.

6.

מעבירים את הברוקולי והחומוס לקערה ומערבבים עם 1 כף הרוטב שנשאר. פורסים את הסטייק ואת הפטריות ומגישים יחד .

מתכונים נוספים

ברוסקטה קישואים

סלט פנצנלה

פוקאצ'ות

גביניות מלוחות

גרנולה קוקוס

טוסט כמו בחנויות

סטראטה – מאפינס איטלקי משאריות חלה

קסרול פרנץ' טוסט

פרנץ' טוסט בטעם סמור'ס

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן