
4
מנות
זמן הכנה
זמן הכנה: 20 דק' דק
זמן כולל
95 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
כולנו אוהבים ארוחות טובות שנעשות במלואן בתבנית אחת – מהיר, קל להכנה, ופחות כלים לשטוף אחרי:) המנה הזאת כוללת סטייק אבל עדיין שומרת על איזון ובריאות עם שימוש בנתחים רזים של הסטייק (Lean cut) , וברוקולי וחומוס כתוספת.
מצרכים
- 4 שיני שום, כתושות, מחולק
- ⅓ כוס חומץ בלסמי
- 3 כפות חרדל דיז'ון (או חרדל רגיל)
- ¼ כוס + 2 כפות שמן זית, מחולק
- 450 גרם סטייק אנטריקוט (Rib eye) ללא השומן, חתוך לרוחב ל - 2 פרוסות שוות בגודלן
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- ¾ כפית פלפל שחור גס
- 4 פטריות פורטובלו גדולות, ללא הרגל והחלק הפנימי
- 450 גרם פרחי ברוקולי
- 1 קופסת שימורים גרגירי חומוס, שטופים ומסוננים
- 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה
1.
בצנצנת קטנה מערבבים חצי מהשום, חומץ בלסמי, חרדל דיז'ון, ¼ כוס שמן זית, ופלפל . סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב.
2.
בשקית זיפלוק גדולה / או בכלי מתאים שמים את הסטייק והפטריות. שופכים חצי מהרוטב ומשרים ל 15 דקות מינימום - עד לשעה.
3.
בינתיים, מחממים את התנור למצב גריל (ברוילר) ומניחים על תבנית תנור את הברוקולי והחומוס. מזלפים מעל את 2 כפות שמן הזית הנותרים , ואת שאר השום והמלח. מערבבים היטב וצולים 5 -10 דקות עד שמתחיל להשחים.
4.
מזיזים את הירקות לצידי התבנית ומוסיפים לאמצע התבנית את הסטייק ופטריות (ללא המרינדה). צולים ל 3 דקות על כל צד למדיום - רייר, או עד למידת העשיה הרצויה.
5.
מוציאים את התבנית מהתנור, ונותנים לסטייק ופטריות לנוח.
6.
מעבירים את הברוקולי והחומוס לקערה ומערבבים עם 1 כף הרוטב שנשאר. פורסים את הסטייק ואת הפטריות ומגישים יחד .
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!