סטייק עם שעועית לבנה וקייל – ארוחה בתבנית אחת

4

מנות

זמן הכנה

25 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

בשר אדום הוא גבוה בשומן, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול להיות חלק מדיאטה בריאה. כל עוד שומרים על מנות קטנות של בשר ומוסיפים פטריות פורטובלה כדי לגרום למנה להרגיש גדולה יותר, וכמובן משביעה, זאת יכולה להיות ארוחה מגוונת ובריאה. אפשר להכין את כל הארוחה בתבנית אחת – להכנה קלה וניקיון קל עוד יותר:)

מצרכים

  • 450 גרם סטייק אנטריקוט, חתוך על האלכסון ל2 חתיכות שוות בגודלן
  • 4 פטריות פורטובלה גדולות, ללא הרגל והבשר
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 4 כפות שמן זית, מחולק
  • 2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ
  • 2 כפיות טימין טרי קצוץ
  • 1 כפית פתיתי פלפל אדום
  • 1 כפית מלח גס
  • פלפל שחור
  • צרור גדול של קייל או עלי מנגולד, ללא הגבעולים, קצוץ
  • 1 (425 גרם) קופסת שימורי שעועית קנליני

אופן ההכנה

1.

בשקית זיפלוק גדולה או בכלי גדול שמים את הסטייק, הפטריות, שום, 3 כפות שמן זית, רוזמרין, טימין, פלפל אדום, מלח ופלפל. משרים לפחות ל 15 דקות ומקסימום ללילה אחד.

2.

מחממים תנור למצב גריל על חום גבוה ומניחים את השעועית הלבנה על תבנית. מזלפים מעל 1 כף שמן זית ומעט מלח ופלפל. מערבבים היטב ומכניסים לתנור ל 10 דקות.

3.

מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את הקייל ליד השעועית ומעל את הסטייק והפורטבלו. צולים 6 דקות על כל צד לסטייק מדיום או עד למידת העשיה הרצויה.

4.

מוציאים את התבנית מהתנור, ממתינים מעט, ואז פורסים את הסטייק והפטריות, ומגישים לצד השעועית והקייל.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

טאג'ין טלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן