סלט אדובי קייצי

6

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

10 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

הסלט הזה קל להכנה ועשיר בחלבון, ומושלם לארוחת צהריים או ערב.

מצרכים

סלט אדובי
  • 3 כוסות אורז לבן מבושל, מקורר
  • 2 כוסות פלפלים אדומים ו/או צהובים או כתומים חתוכים לקוביות
  • 1 קופסת שימורים (425 גרם) שעועית שחורה, שטופה ומסוננת
  • 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
  • 1 כוס קולרבי/או צנון חתוך לקוביות (לא חובה)
  • 1 כוס חזה עוף או הודו מבושל, חתוך לקוביות
  • ¾ כוס בצל ירוק פרוס
  • ¼ כוס כוסברה טרייה קצוצה
רוטב
  • 1 כוס סלסת עגבניות סמיכה (ניתן להחליף במטבוחה, אבל הטעם יהיה פחות אותנטי)
  • 2 כפות מיץ ליים (או לימון) טרי
  • 2 כפות שמן
  • ¼ כפית מלח
  • 8 עלי חסה רומיין גדולים
  • פלחי ליים (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

סלט: שמים את האורז, הפלפלים, השעועית, העגבנייה, קולורבי / צנון (אם משתמשים), העוף/ הודו, הבצל הירוק והכוסברה בקערה גדולה ומערבבים היטב.

2.

רוטב: בקערה קטנה, מערבבים את הסלסה (או מטבוחה), מיץ הליים, השמן והמלח.

 

3.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. (ניתן להגיש את הסלט מיד או לכסות ולהכניס למקרר עד 8 שעות לפני ההגשה). מגישים את הסלט מעל עלי החסה עם פלחי ליים בצד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

חציל של השמחות

סלט זיתים ברוטב עגבניות פיקנטי

צלפים מטוגנים

גזרים קלויים במייפל עם גבינת עיזים

חציל קלוי עם קייל וקוסקוס

סלט תפוחי אדמה ישראלי

פלפלים קלויים

סלט כוסמת ופטריות

סלט פלפלים קלויים ולבבות דקל

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן