
8
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
10 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
מאז שהוא נוצר לראשונה בשנות ה-90, קראו לתערובת הזו של תפוחים טריים, סלרי, ואגוזי מלך עם רוטב מיונז "סלט וולדורף". הוא מוגש בדרך כלל על מצע חסות, ומעולה כמנת פתיחה או כתוספת קלילה.
אני הוספתי טוויסט מגניב של גבינה כחולה.
כדי לחסוך בזמן, הכנתי רוטב וינגרט קרמי קלאסי, אבל אם אתם מחפשים את הגרסה האותנטית יותר, ערבבו חלקים שווים של יוגורט ומיונז, עם פטרוזיליה, דבש, מיץ לימון, גרידת לימון, מלח ופלפל.
מצרכים
סלט
- 1 ראש חסה, קרועה לחתיכות
- 1 תפוח גאלה, עם הקליפה, פרוס דק
- 1 כוס ענבים אדומים, חצויים לאורך
- 1/2 כוס גבינה כחולה ( ניתן להשתמש גם בגבינת עיזים / בולגרית) מפוררת, לא חובה
- 1/2 כוס סלרי פרוס
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
רוטב וינגרט
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות מיונז
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
1.
בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
2.
בקערה קטנה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
3.
מזלפים מהרוטב על הסלט בסמוך להגשה, ומערבבים.
ניתן לעטר בפלפל שחור גרוס.
אם נשאר רוטב, ניתן לאחסן אותו במקרר עד ל-3 ימים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!