
10
מנות
זמן הכנה
5 דק
זמן כולל
20 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
אפשר לשדרג את הפרזינטציה של הדג אם מגישים על קרש ארז ומעטרים עם לימונים צלויים. לפני האפיה משרים את קרש הארז במים למשך שעה. מניחים סלמון שלם (כ-900 גרם) ישירות על הקרש, ומניחים את הקרש על תבנית. מורחים מעל את הרוטב ואופים 20-25 דקות. חוצים את הלימונים, וצורבים את הצד החתוך של כל חצי לימון במחבת סוטאז' בינונית על אש גבוהה במשך 5 דקות, או עד להשחמה יפה. מוסיפים פטרוזיליה או כל עשב תיבול שאוהבים כדי להוסיף נגיעות של ירוק, ומגישים לצד הדג.
מצרכים
- תרסיס שמן
- מיץ מ-1 לימון
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שום קצוץ גס
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף שמן זית
- 1/4 כפית מלח גס
- 10 פילה סלמון ללא עור (כ-900 גרם) / או סלמון שלם (ראו אופן הכנה לעיל)
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 205 מעלות ומרססים קלות תבנית תנור גדולה.
2.
בקערה קטנה, מערבבים היטב את מיץ הלימון, דבש, שום, חרדל, שמן, ומלח.
3.
מניחים את הסלמון על התבנית המוכנה, ושופכים מעל את הרוטב.
אופים 12-15 דקות, או עד שמרכז הדג ורוד.
המלצת הגשה: הגישו לצד תפוחי אדמה צלויים בשמיר.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!