סלמון בתנור ברוטב טריאקי

6

מנות

זמן הכנה

5 דק

זמן כולל

30 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

כל מי שטועם מהסלמון הזה ישר מבקש מתכון! רק כמה דקות הכנה , ומוצרים זמינים שיש בכל בית – ויש לכם מנת סלמון מושקעת וטעימה, שמכינים בתנור בלי להסתבך מידי. עובד מעולה גם עם סלמון קפוא! ניתן להכין עם סלמון שלם במקום עם פרוסות – מכפילים את הרוטב ומאריכים את זמן האפיה לפי הצורך.

מצרכים

  • 8 פרוסות סלמון טרי או קפוא שהופשר
  • 1/4 כוס קטשופ
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי (ניתן להמיר ברוטב סויה)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף שמן שומשום (לא חובה)
  • לעיטור: שומשום ובצל ירוק

אופן ההכנה

1.

מערבבים בשקית זיפלוק או כלי בינוני את הקטשופ , רוטב טריאקי, סוכר חום, דבש, ושמן שומשום (אם משתמשים).

 

2.

מוסיפים את פרוסות הדג לרוטב , ומורחים היטב את הרוטב על כל צידי הדג.

ניתן לאפות מיד או להשרות ברוטב לספיגת טעמים אם הזמן מאפשר ( עד ללילה במקרר).

3.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מסדרים את פרוסות הסלמון על תבנית בינונית , ומורחים שוב את הרוטב מעל.

מפזרים שומשום בנדיבות על כל פרוסת דג.

4.

אופים למשך 20-30 דקות, עד שהדג מתבשל לגמרי.

המלצת הגשה: מעטרים בבצל ירוק ומגישים לצד פרוסות לימון ,נבטים או חסה לפני הההגשה.

 

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

  1. מלכה07:5818/11/2024
    היי אני רוצה להכין כשיפודי סלמון, זה יעבוד?
    • sara09:2018/11/2024
      כן, רק שימי לב לקצר את זמן האפיה בהתאם שלא יתייבש.

הוספת תגובה

דילוג לתוכן