
6
מנות
זמן הכנה
5 דק
זמן כולל
30 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
כל מי שטועם מהסלמון הזה ישר מבקש מתכון! רק כמה דקות הכנה , ומוצרים זמינים שיש בכל בית – ויש לכם מנת סלמון מושקעת וטעימה, שמכינים בתנור בלי להסתבך מידי. עובד מעולה גם עם סלמון קפוא! ניתן להכין עם סלמון שלם במקום עם פרוסות – מכפילים את הרוטב ומאריכים את זמן האפיה לפי הצורך.
מצרכים
- 8 פרוסות סלמון טרי או קפוא שהופשר
- 1/4 כוס קטשופ
- 1/4 כוס רוטב טריאקי (ניתן להמיר ברוטב סויה)
- 1/4 כוס סוכר חום
- 3 כפות דבש
- 1 כף שמן שומשום (לא חובה)
- לעיטור: שומשום ובצל ירוק
אופן ההכנה
1.
מערבבים בשקית זיפלוק או כלי בינוני את הקטשופ , רוטב טריאקי, סוכר חום, דבש, ושמן שומשום (אם משתמשים).
2.
מוסיפים את פרוסות הדג לרוטב , ומורחים היטב את הרוטב על כל צידי הדג.
ניתן לאפות מיד או להשרות ברוטב לספיגת טעמים אם הזמן מאפשר ( עד ללילה במקרר).
3.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מסדרים את פרוסות הסלמון על תבנית בינונית , ומורחים שוב את הרוטב מעל.
מפזרים שומשום בנדיבות על כל פרוסת דג.
4.
אופים למשך 20-30 דקות, עד שהדג מתבשל לגמרי.
המלצת הגשה: מעטרים בבצל ירוק ומגישים לצד פרוסות לימון ,נבטים או חסה לפני הההגשה.