
12
מנות
15 דק'
4 שעות
רמת קושי: קלה
פרווה
ספינג' הן הסופגניות שמרוקאים אוכלים בחנוכה, אך למעשה, מדובר בסופגניות מרוקאיות שאפשר ליהנות מהן בכל ימות השנה. הן לא ממולאות כמו סופגניות מסורתיות, אלא עשויות בסגנון כפרי ופשוט. הספינג' אינן מתוקות במיוחד ולכן בדרך כלל מצופות בסוכר לפני ההגשה. אפשר לערבב את הסוכר עם קינמון או חוואייג' לקפה ליצירת טעם ייחודי.
הכנת הבצק מהירה וקלה, אך נדרשות 4 שעות להתפחה. הבשורה הטובה היא שניתן להכין את הבצק ערב לפני, ולאחר ההתפחה לשמור אותו במקרר עד זמן הטיגון. יש להוציא מהמקרר 30 דקות לפני הטיגון, לעצב את הבצק, להכניס לשמן וליהנות מסופגניות חמות וטריות.
מצרכים
- 1 כף שמרים יבשים פעילים
- 1 כף סוכר
- 1/2 1 כוסות מים פושרים, מחולקות
- 4 כוסות קמח
- 1 כפית מלח גס
- שמן רגל או שמן זית לטיגון
- 1 כוס סוכר לציפוי
אופן ההכנה
מערבבים את השמרים, הסוכר ו-3/4 כוס מים בקערה קטנה. מניחים בצד במקום חמים למשך 15 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
בקערת ערבוב גדולה או בקערת מיקסר , מערבבים את הקמח, המלח, תערובת השמרים ו-3/4 כוס מים הנותרים.
לשים במשך 10 דקות בעזרת וו לישה במיקסר / או בידיים על משטח עבודה מקומח קלות.
התערובת תהיה דביקה, אך ככל שלשים יותר, היא תהפוך חלקה יותר. חשוב לא להוסיף עוד קמח לתערובת!
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך 3–4 שעות עד שהבצק משלש את נפחו.
בסיר עמוק עם תחתית כבדה, מחממים 5 ס"מ שמן על אש בינונית-גבוהה עד לטמפרטורה של 175 מעלות.
טובלים את היד במים ולוקחים חתיכות בצק בערך בגודל של אפרסק קטן. יוצרים חור במרכז הכדור ומגלגלים מעט לצורה המזכירה בייגל.
מטגנים את הספינג' במשך 3 דקות, הופכים ומטגנים עוד 2 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
טובלים את הספינג' החמים בסוכר ומגישים.
הצעת הגשה: מגישים לצד קפה או תה נענע מרוקאי.
קרדיט צילום : ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!