עוגת שמרים פרווה של אור שפיץ

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

190 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

פרווה פרווה פרווה ….. אחרי שנשבר לי הלב לא פעם עכשיו הוא חוזר להיות שלם . בלי יותר מידי חפירות בואו נדבר בגובה העיניים ! הגירסא שלי למתכון שמרים פרווה .

מצרכים

בצק
  • 400 גרם קמח לחם
  • 200 גרם קמח רגיל
  • 10 גרם שמרים יבשים (כף מלאה)
  • 100 מל שמן קנולה (3/4 כוס)
  • 100 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 100 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 200 גרם חלב שקדים (כוס מלאה)
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית וניל
  • מעט מלח
מילוי שוקולד
  • ממרח שוקולד (השחר) פרווה
  • אופציונאלי: פירורי אוראו / פרליני שוקולד פרווה
מי סוכר
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

1.

מכניסים למיקסר את כל המצרכים ולשים בעזרת וו לישה 10 דק מהירות בינונית.

לאחר מכן מעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח בטמפ' החדר

2.

מרדדים את הבצק לעלה גדול.

3.

ממלאים בשוקולד (השחר פרווה) ,ניתן להוסיף פירורי אוראו ופרליני שוקולד מריר, ומגלגלים לצורה הרצויה, מעבירים לתבנית אינגליש קייק.

 

4.

מתפיחים במשך שעה נוספת.

5.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, ואופים במשך 160 דקות.

6.

בנתיים מכינים את מי הסוכר: מרתיחים 15 דק על אש נמוכה את המים עם הסוכר.

7.

כשהשמרים יוצאים מהתנור מברישים מי סוכר בצורה נדיבה.

אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.

מתכונים נוספים

רוגעלך

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן