עוף בתפוזים (אורנג' צ'יקן)

5

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

55 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

עוף בטעם תפוז הוא שילוב קלאסי ולא במקרה. תוספת של הדרים מתוקים יוצרת עוף עסיסי, עם טעמים עשירים בכל פעם. הצלייה בתבנית בתנור תורמת לעוף פריך עם זיגוג מושלם.

מצרכים

  • עוף שלם (כ-1.5–1.8 ק'ג), חתוך לשמונה חלקים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • מספר רצועות עבות ועסיסיות של גרידת תפוז
  • מספר רצועות עבות ועסיסיות של גרידת לימון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (מתפוז גדול)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (מחצי לימון)
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס ציר עוף
  • 2 כפיות חומץ תפוחים
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.

מנגבים את חתיכות העוף ומניחים בתבנית כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ופלפל. צולים בתנור ללא כיסוי במשך 20 דקות.

3.

בקערה קטנה טורפים יחד את הסוכר החום, גרידת התפוז והלימון, המיצים, היין הלבן, ציר העוף, חומץ תפוחים, קמח תפוחי האדמה, מלח ופלפל.

4.

הופכים את חתיכות העוף ומוזגים את הרוטב מעל. מחזירים לתנור לעוד 20 דקות, או עד שהעוף מבושל היטב.

5.

מגישים את העוף עם רוטב ה"א'ל'אורנג'" מהתבנית.

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן