
4
מנות
זמן הכנה
זמן הכנה: 20 דק' דק
זמן כולל
100 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1 בצל לבן, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- 4 כפות שמן זית, מחולקות
- 8 חלקי עוף
- ¼ כוס זעתר ג'יימי גלר
- מיץ מלימון אחד
- 1 ½ כפית מלח גס, מחולק
- 1 ½ כוסות אורז בסמטי (לפני בישול)
- 3 כוסות ציר מרק עוף , חם
- לעיטור: שקדים פרוסים קלויים , פטרוזיליה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל190 מעלות.
שמים את הבצל, שום , ו 2 כפות שמן זית בתחתית תבנית קסרול גדולה. מבשלים בתנור 15 דקות ובינתיים מכינים את שאר המצרכים.
בשקית זיפלוק או בקערה מערבבים את העוף עם 2 כפות שמן זית , זעתר, ½ כפית מלח , ומיץ לימון. מערבבים עד לכיסוי של כל חלקי העוף.
מוציאים את התבנית מהתנור. מוסיפים את האורז ואת 1 כפית המלח הנותר ומערבבים.
מסדרים את העוף מעל לאורז ואז שופכים את ציר המרק הרותח מסביב לעוף. מכסים בנייר כסף ומחזירים לתנור ל 50 דקות עד שעה, עד שהעוף מבושל ברובו והנוזלים נספגים באורז. מורידים את נייר הכסף, (זה השלב בו אפשר להוסיף ירקות, אם רוצים) , מזלפים עוד שמן זית אם רצוי, וצולים עוד 20 דקות בתנור עד שהעוף משחים והאורז רך.
מגישים את המנה כמו שהיא, או מוציאים את העוף לצלחת נפרדת, ומאווררים את האורז עם מזלג תוך כדי עירבוב שקדים פרוסים ועוד זעתר לפי הטעם. מגישים את העוף יחד עם האורז.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!