עוף ואורז זעתר – ארוחה בתבנית אחת

4

מנות

זמן הכנה

זמן הכנה: 20 דק' דק

זמן כולל

100 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

כולנו אוהבים ארוחות ערב מהירות של עוף ואורז בסיר אחד. הוספת הזעתר עם הטעמים משדרגת את העוף, ואם אתם ממש אוהבים זעתר כמוני – תוכלו להוסיף עוד זעתר גם לאורז. ניתן גם להכין את המתכון עם פרגיות/ ירכיים ו או שוקיים. אם רוצים להוסיף ירק , חוסכים זמן (וסיר נוסף!) , ומוסיפים כרובית או ברוקולי לסיר כשמורידים את המכסה, מזלפים עוד שמן זית מעל , וממשיכים לשלב הבא. הירקות מתקבלים צלויים ועסיסיים.

מצרכים

  • 1 בצל לבן, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית, מחולקות
  • 8 חלקי עוף
  • ¼ כוס זעתר ג'יימי גלר
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 ½ כפית מלח גס, מחולק
  • 1 ½ כוסות אורז בסמטי (לפני בישול)
  • 3 כוסות ציר מרק עוף , חם
  • לעיטור: שקדים פרוסים קלויים , פטרוזיליה

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל190 מעלות.

2.

שמים את הבצל, שום , ו 2 כפות שמן זית בתחתית תבנית קסרול גדולה. מבשלים בתנור 15 דקות ובינתיים מכינים את שאר המצרכים.

3.

בשקית זיפלוק או בקערה מערבבים את העוף עם 2 כפות שמן זית , זעתר, ½ כפית מלח , ומיץ לימון. מערבבים עד לכיסוי של כל חלקי העוף.

4.

מוציאים את התבנית מהתנור. מוסיפים את האורז ואת 1 כפית המלח הנותר ומערבבים.

5.

מסדרים את העוף מעל לאורז ואז שופכים את ציר המרק הרותח מסביב לעוף. מכסים בנייר כסף ומחזירים לתנור ל 50 דקות עד שעה, עד שהעוף מבושל ברובו והנוזלים נספגים באורז. מורידים את נייר הכסף, (זה השלב בו אפשר להוסיף ירקות, אם רוצים) , מזלפים עוד שמן זית אם רצוי, וצולים עוד 20 דקות בתנור עד שהעוף משחים והאורז רך.

6.

מגישים את המנה כמו שהיא, או מוציאים את העוף לצלחת נפרדת, ומאווררים את האורז עם מזלג תוך כדי עירבוב שקדים פרוסים ועוד זעתר לפי הטעם. מגישים את העוף יחד עם האורז.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן