
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
35 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
איזה כיף שיש ארוחות פשוטות וטעימות שמכינים בצ'יק בתבנית אחת וכוללות חלבון, פחממה וירק! אנחנו השתמשנו ב כוסברה לתבל את העוף. עשב הכוסברה ידוע ברחבי העולם בערכים הבריאותיים שלו – מקור נהדר לפוטסיום, ברזל, ויטמנים , חומצה פולית, מגנזיום ועוד. את הירקות תיבלנו בטימין וקארי שנותנים טעמים נלווים למנה, ומבחינה בריאותית יש להם יתרונות אנטי דלקתיים.
מצרכים
- 3 כפות חומץ תפוחים
- ½ 1 כפיות דבש
- 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
- מלח גס
- פלפל שחור
- 4 חזה עוף ללא עור וללא עצמות (כ-680 גרם)
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף כוסברה טחונה
- 1-2 בטטות גדולות, חתוכות למקלונים דקים
- 450 גרם שעועית ירוקה (טריה או קפואה)
- 2 כפיות כורכום
- 2 כפיות קארי
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל 230 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
2.
בקערה בינונית, מערבבים את החומץ והדבש. מערבבים פנימה חצי מהבצל הסגול ומעט מלח ומניחים את הרוטב בצד.
3.
מצפים את העוף עם 1 כף שמן זית. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל, ואת הכוסברה.
4.
מניחים את הבטטות והשעועית הירוקה על התבנית. מזלפים מעל את שאר שמן הזית ומתבלים בכורכום, אבקת קארי , מלח ופלפל. מפזרים את הירקות בשכבה שווה על גבי התבנית. מוסיפים לתבנית את העוף, ומפזרים מעל את חצי מפרוסות הבצל הסגול שנותרו.
5.
אופים 25 דקות או עד שהעוף נראה מבושל לגמרי והירקות קריספים. אופציונלי: מגישים עם הבצל המוחמץ.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!