עוף צלוי בסילאן עם ירקות

4

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

66 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

ברטב העסיסי במתכון הזה מככב הסילאן, שמוסיף טעם נהדר. בסילאן -דבש תמרים – יש נוגדי חמצון, והוא תחליף מעולה לסוכר.

מצרכים

  • 4 כפות סילאן ג'יימי גלר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, מגורדות
  • 4 (170 גרם) חזה עוף ללא עור וללא עצמות
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 4 כוסות ירקות מעורבים לבחירה , פרוסים ( חציל, זוקיני/קישואים,פלפל,בצל,פטריות …)
  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות מיץ לימון לעיטור: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1.

בקערה קטנה, מערבבים את הסילאן, חומץ, שמן זית, ושום.

2.

מחלקים את הרוטב ל -2 קערות גדולות או שקיות זיפלוק.

3.

מוסיפים את העוף לקערה הראשונה ואת הירקות לקערה השניה. נותנים לעוף וירקות לשרות ברוטב למינימום 30 דקות ועד ללילה אחד במקרר.

4.

מחממים גריל לחום בינוני גבוה. אם משתמשים בפונקציית גריל בתנור, מחממים לחום גבוה ומשתמשים עם תבנית גריל.

5.

כשהגריל / תנור חמים, מניחים את העוף וירקות בפנים . מבשלים את העוף 6-8 דקות על כל צד או עד שהטמפרטורה הפנימית של העוף מגיעה ל 73-75. מוציאים מהגריל/ תבנית , מניחים על מגש ומכסים בנייר כסף. ממשיכים לבשל את הירקות למשך 3-5 דקות נוספים, עד שהם משחימים קצת ורכים. מעבירים את הירקות למגש של העוף.

6.

מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון ו 2 כפות מים. מזלפים את רוטב הטחינה מעל לעוף וירקות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן