עוף צלוי עם תמרים ועגבניות

6

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

200 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

הסוד בעוף העסיסי הזה הוא שימוש בתמרים איכותיים ורכים, שעושים את כל ההבדל. למנה הזאת יש טעמים גם חריפים,גם מתוקים, וכל מה שביניהם. העוף יוצא כל כך רך, מלא בטעמים ונפרד בקלות מהעצם. המנה הזו אפילו טעימה יותר בחימום חוזר! כדאי להשקיע בסיר הולנדי, שישמש אותכם למתכונים רבים נוספים, אבל אפשר גם להכין את המתכון הזה בסיר נמוך שחסין לשימוש בתנור.

מצרכים

  • 6 חתיכות עוף כהה עם עצם ועור, מופרדות ליחידות
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 דלעת קאבוצ'ה* או בטטה גדולה, קלופה, ללא גרעינים חתוכה לקוביות
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 8 שיני שום קלופות
  • 2 כוסות תמרים
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 צרור אורגנו טרי או 2 כפות תימין מיובש
  • 1 צרור בזיליקום טרי
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חצוי, ללא גרעינים
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 2 כפיות תערובת תבלין גרם מסאלה

אופן ההכנה

1.

מחממים את התנור ל-175°C. מחממים סיר הולנדי (או סיר נמוך שניתן לשימוש גם בתנור) על חום גבוה .

2.

מוסיפים את שמן הזית לסיר ומטגנים את העוף , 5 דקות מכל צד.

מפזרים מלח על שני צידי העוף במהלך הטיגון.

שימו לב לעבוד בשלבים ולא לטגן את כל העוף בבת אחת כדי לאפשר בישול אחיד.

3.

מוציאים את העוף ומניחים בסיר 1 כוס מים מעורבבים עם רסק עגבניות ואת שאר המצרכים.

מערבבים היטב, תוך כדי שימוש בכף עץ לגרד את כל החלקים השחומים בתחתית הסיר ולשלב אותם עם הירקות והתבלינים.

מבשלים במשך 5 דקות.

4.

מחזירים את העוף לסיר ומניחים את הירקות מעל לעוף.

מוסיפים מים עד לכיסוי כמעט מוחלט של תכולת הסיר.

 

5.

מכסים את הסיר עם המכסה ומכניסים לתנור ל-3 שעות.

* דלעת קאבוצ'ה נמצאת ברוב הסופרמרקטים. חפשו תמונה בגוגל ותבינו בדיוק למה אני מתכוונת! רוב האנשים לא יודעים מה לעשות איתה:) היא מוסיפה טעם עשיר ומנחם למנה הזו.

זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן