עראייס עוף טחון

4

מנות

זמן הכנה

5 דק

זמן כולל

זמן הכנה: 20 דק' דק

רמת קושי: קלה

בשרי

העראייס האלה מתקבלים במיטבם כשהם נעשים על האש, אך הם גם יכולים להאפות בתנור. ניתן להגיש לצד סלט ישראלי קצוץ.

מצרכים

  • 500 גרם עוף טחון
  • 500 גרם עגבניות טריות קצוצות דק (ניתן להמיר בקופסת שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות 425 גרם)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה / כוסברה / בזיליקום / נענע) טריים, קצוצים דק
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק ( לא חובה)
  • 1 כפית בהרט
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 פיתות מחיטה מלאה, חתוכות לחצאים
  • ¼ כוס שמן זית
  • הצעת הגשה : טחינה / עמבה / עריסה

אופן ההכנה

1.

בקערה גדולה מערבבים את העוף הטחון, עגבניות, בצל, עשבי תיבול, צ'ילי (אם משתמשים), בהרט, מלח, ופלפל .

2.

פותחים כל חצי פיתה וממלאים בתערובת העוף הטחון. מברישים את 2 צידי הפיתה בשמן זית.

3.

מחממים גריל או מחבת פסים לחום גבוה. צולים את הפיתה תחילה על הצד הפתוח, ואז מ-2 הצדדים.

מגישים טרי וחם עם רטבים לבחירה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן