
4
מנות
זמן הכנה
5 דק
זמן כולל
25 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
אם רציתם להכין פאד תאי בעצמכם אבל פחדתם לנסות בבית, המתכון הזה הוא בשבילכם! מצאנו דרך קלה להכין את הרוטב מחומרים טבעיים, והשאר – תלוי בכם! רוצים נודלס? מעולה, נראה לכם איך להגיע למרקם המושלם. רוצים לחסוך בפחמימות? החליפו את כל כמות הנודלס או חצי מהכמות בנודלס גזר. בא לכם שהפאד תאי יהיה ללא ירקות כדי שגם הילדים יאכלו, ולהוסיף את הירקו רק בשביל המבוגרים? לכו על זה – הנודלס טעימים גם בפני עצמם!
הכיף במתכון הזה הוא שהמנה מתבשלת ממש מהר, אז אתם יכולים להכין מראש את כל הירקות ,החלבון, והרוטב, להתחיל עם הגרסה הפשוטה, ואז להוסיף ירקות אם רוצים.
הטריק לבשל אטריות אורז הוא להשרות אותם קודם במים בטמפרטורת החדר למשך לפחות 30 דקות (אפשר גם במשך לילה). אם אתם ממהרים, אפשר גם להשרות במים רותחים למשך 5 דקות, אך מהניסיון שלנו הדרך הטובה ביותר למנוע את המרקם הצמיגי היא להשרות את האטריות בטמפרטורת החדר.
מצרכים
- ¼ כוס חמאת אגוזים לבחירתכם (חמאת שקדים, חמאת בוטנים, וכו')
- ⅓ כוס מיץ ליים
- ½ כוס רוטב סויה
- ½ כפית פתיתי פלפל אדום או פלפל חריף טרי כתוש
- 3 כפות סירופ מייפל
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
- ¼ - ½ כוס מים
- 400 גרם טופו יציב, מסונן וחתוך לקוביות בגודל 2 ס'מ / או 450 גרם קוביות עוף
- 2 כוסות ירקות לבחירה כמו פטריות / ברוקולי / אפונת שלג/ כרוב וכו
- 1 חבילה (450 גרם) אטריות מקלוני אורז (מושרות) / או אטריות ירקות (מבטטה או גזר)
- לעיטור: בצל ירוק קצוץ / עלי כוסברה/ בוטנים קצוצים/ נבטי גרעינים/ פרוסות ליים/ חביתה
אופן ההכנה
1.
בקערה קטנה מערבבים את חמאת האגוז, מיץ ליים, רוטב סויה, צ'ילי,סירופ מייפל, ו ¼ כוס מים.
2.
מחממים את השמן במחבת סוטאז' גדולה או בווק על גבי אש גבוהה מאד. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, טופו או עוף, מערבבים ומבשלים עד שהטופו (או עוף) משחימים, כ-5 דקות. מוסיפים ירקות לבחירה, ומטגנים 5 דקות נוספות.
3.
מוסיפים את הנודלס עם הרוטב וממשיכים לערבב בעזרת מלקחיים. אם הנודלס נראים מעט יבשים, ניתן להוסיף עוד מים. הנודלס אמורים להתרכך אחרי כ 8 דקות.
מוסיפים תוספות לעיטור ומגישים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!