
זמן הכנה
30 דק
זמן כולל
75 דק
רמת קושי: בינונית
חלבי
מצרכים
- 120 גרם קמח
- 3 ביצים
- 80 גרם חמאה
- 150 מ'ל מים
- קורט מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1 חבילה קרם פטיסייר
- 90 גרם קמח
- 80 גרם חמאה
- 90 גרם סוכר חום
אופן ההכנה
שטרוזל: טוחנים בבלנדר קמח, סוכר חום , וחמאה ומערבבים.
מרדדים עם הידיים בתוך נייר אפיה את השטרוזל שיהיה דק ומכניסים למקפיא ל 10-15 דקות.
פחזניות: מרתיחים סיר עם מים, מלח, סוכר, וחמאה .
לאחר שהכל רותח מורידים את הסיר מהאש , מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר גוש בצק.
מכניסים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים את הבצק על מנת שיתקרר מעט.
מוסיפים את הביצים אחד אחד תוך כדי עירבוב.
מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר.
על תבנית מרופדת בנייר אפיה מזלפים עיגולים .
מוציאים מההקפאה את השטרויזל, קורצים ממנו עיגולים קטנים ומניחים עיגול על כל פחזניה.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לחצי שעה ( להקפיד לא לפתוח את התנור באמצע!).
לאחר שהפחזניות מוכנות חותכים חור קטן בתחתית כל פחזניה בעזרת סכין וממלאים בפנים בקרם פטיסייר.
לחלופין, ניתן לחצות את הפחזניה לחצי ולמלא.
אור שפיץ היא יזמית וקונדיטורית צעירה שכבשה את הרשת עם המתכונים הייחודיים שלה והבייקרי הכשר המפורסם שפתחה בתל אביב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!