פיאסטה עוף עם סלסת מנגו

6

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

20 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

עוף עסיסי במרינדה שמכינים בתנור ומגישים בטורטיה עם סלסת מנגו טריה – זאת הולכת להיות אחת הארוחות האהובות עליכם!

מצרכים

פיאסטה עוף
  • ½ 1 כפית כמון
  • ½ 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח גס
  • ½ כפית שום גבישי
  • ½ כפית אבקת בצל (לא חובה)
  • ½ כפית אבקת צ'ילי , או לפי הטעם
  • 680 גרם חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכים לרצועות ברוחב 2 ס'מ
  • 2 כפות שמן זית
להגשה
  • 6 (קוטר 20) טורטיות מקמח מלא
  • סלסת מנגו (מתכון בהמשך)
  • 6 עלי חסה בייבי שטופים ויבשים
סלסת מנגו
  • ¼ כוס מיץ ליים סחוט טרי
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מנגו, קלוף וללא הגרעין, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 אבוקדו, קלוף וללא הגרעין, פרוס דק
  • 1 פלפל אדום, קלוף וללא גרעינים, פרוס דק
  • 2 בצל ירוק, פרוס דק
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • מלח גס

אופן ההכנה

1.

פיאסטה עוף: בקערה קטנה מערבבים את הכמון, פפריקה, מלח, שום גבישי, אבקת בצל, ואבקת צ'ילי.

2.

מורחים את תערובת התבלינים על חלקי העוף ומניחים בצד ל 10 דקות.

3.

מחממים מחבת סוטאז' גדולה על חום בינוני גבוה ומוסיפים שמן זית.

4.

מוסיפים את העוף ומטגנים כ 8 דקות, או עד שמתבשל לגמרי.

5.

מניחים את הטורטיות על צלחת שמתאימה למיקרוגל , מכסים עם מגבת נייר רטובה, ומחממים 30-60 שניות.

6.

סלסת מנגו: בקערה גדולה מערבבים ביחד את מיץ הליים, דבש, ושמן זית. מוסיפים את המנגו, אבוקדו, פלפלים, בצל ירוק  ובצל ומערבבים . מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

קציצות עוף

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן