פילה אמנון ברוטב עגבניות

8

פילה דג

זמן הכנה

7 דק

זמן כולל

20 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מתכון כייפי וטעים, שמכינים בקלות ובמהירות. (אם אין ביכולתכם להשתמש בעגבניות טריות, השתמשו עם עגבניות משומרות.)

מצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
  • 8 פילה דג אמנון (טילאפיה)
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 תפוזים חצויים
  • 2 לימונים חצויים
  • 1 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים ללא גבעולים

אופן ההכנה

1.

מכינים מחבת רחבה על חום גבוה. מוסיפים 1/8 כוס שמן זית ומחממים.
מוסיפים את העגבניות יחד עם 1/2 כפית מלח ופלפל, ומבשלים כ-6 דקות תוך ערבוב לעיתים קרובות.

2.

מייבשים את הדג עם נייר סופג ומפזרים עליו את המלח, הפלפל ואבקת השום שנותרו.

3.

מזיזים את העגבניות לצידי המחבת, מוסיפים את יתרת שמן הזית, ומניחים את הדג במחבת כשהצד העליון של הדג מונח כלפי מטה.

שופכים את העגבניות שמצידי המחבת מעל הדג, ומבשלים 3 דקות .

4.

הופכים את הדג, מוסיפים את המיץ של לימון אחד ותפוז אחד, ומבשלים 3 דקות נוספות.

(אם מבשלים בכמה סבבים, מעבירים את העגבניות לצלחת ההגשה כשהן נראות חרוכות מעט כדי שלא תישרפנה ממש)

5.

מסדרים את הדג על צלחת ההגשה עם העגבניות ומוסיפים את מיץ הלימון והתפוז שנותר.
מפזרים מעל בזיליקום טרי, מתקנים תיבול ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

לא מומלץ לחמם מחדש.

טיפ: אפשר להוסיף שום טרי ובצל למנה וכן עשבי תיבול נוספים כמו נענע, כוסברה ושמיר לקבלת טעמים עשירים יותר.

זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן