
30 דק'
2 שעות ו10 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- ½ קילו קמח
- ½ כוס שמן זית
- 1.5 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף מלח
- 1.5 כוסות מים
- 500 גרם אסאדו ללא עצם
- מלח גס
- פלפל שחור
- ½ כוס שמן זית
- 1 כוס יין אדום
- 5 שיני שום
- 2 כפות סוכר
- 500 גרם פרגיות או חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
- 10 פטריות שמפניון טריות פרוסות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתוש
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו יבש
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס מים פושרים
- קוביות חציל
- רצועות פלפלים צבעוניים
- קוביות קישוא
- בצל חתוך לרצועות
- עגבניות שרי
- מלח , פלפל שחור, שום כתוש, שמן זית וטימין לפי הטעם
אופן ההכנה
פוקאצ'ה: ממיסים את השמרים במים הפושרים , מוסיפים סוכר ומשהים ל5 דקות לתסיסה.
בקערה מערבבים את שאר החומרים ואת השמרים והסוכר המותססים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לעיגולים ומעצבים לצורת פיצה אישית עם שוליים , מחוררים קצת עם מזלג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה להתפחה שניה של כ 20 דקות.
אופציונאלי : ניתן להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום על השוליים.
מחממים תנור ל 180 מעלות . אופים את הפוקאצ'ה למחצה , כ 10 דקות אפיה.
בוחרים אחד מהטופים וממשיכים בהרכבה לפי ההוראות .
(טיפ: ניתן להכין מראש ולהקפיא את הפוקצ'ה החצי אפויה, להפשיר כשרוצים ולהמשיך עם הטופ)
טופ אסאדו
מחממים תנור ל 140 מעלות.
מתבלים את האסאדו במלח ופלפל, וסוגרים במחבת (ללא שמן) מכל הצדדים.
מוסיפים את שאר החומרים ומצמצמים תוך כדי רתיחה.
מעבירים את האסאדו לתבנית אפיה ומכסים בנייר אפיה.
צולים את האסאדו בתנור למשך 3 שעות.
לאחר האפיה מפרקים את האסאדו (בעזרת כפפות מגינות חום או עם 2 מזלגים).
הרכבה: יוצקים את האסאדו בנדיבות מעל הפוקצ'ה האפויה למחצה, ומזלפים מעל מעט שמן זית.
מחזירים לתנור לסיום האפיה בחום של 200 מעלות למשך כ 15 דקות עד להזהבה.
טופ רגו עוף ופטריות
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל ושום עד להזהבה. מוסיפים את העוף ומטגנים יחד.
מוסיפים את הפטריות , מים, ושאר התבלינים ומבשלים עד לבישול מלא ואידוי הנוזלים.
הרכבה: יוצקים רגו עוף ופטריות מעל לפוקצ'ה האפויה חלקית.
מחזירים לתנור לסיום אפיה, כ 15 דקות עד להזהבה.
טופ פיצה אנטיפסטי
מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.מתבלים את הירקות בתבלינים , מסדרים על התבנית וצולים בתנור למשך כ 15 דקות.
הרכבה: מסדרים את ירקות האנטיפסטי מעל הפוקצ'ה האפויה חלקית , מחזירים לתנור ואופים כ 10 דקות עד להזהבה.