פירה תפוחי אדמה עם בצל מקורמל

6

מנות

זמן הכנה

5 דק

זמן כולל

20 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

הפירה הנימוח הזה הוא מנה מנחמת שמושלמת כתוספת לצד מנה עיקרית של עוף ובשר, והבצל המקורמל משדרג אותה אפילו יותר. ניתן גם להכין בגרסה חלבית וקרמית, ראו הצעות במצרכי המתכון.

מצרכים

  • 40 גרם תפוחי אדמה אדומים קטנים, חתוכים לרבעים
  • 1 כף מרגרינה או חמאה
  • 1 כוס בצל לבן (עדיף מתוק) קצוץ
  • 2/3 כוס חלב פרווה (סויה / שקדים/שיבולת שועל וכו)או חלב רגיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

1.

מכניסים את תפוחי האדמה לסיר קטן ומכסים לגמרי במים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2.

מנמיכים את האש, ומבשלים במשך 14 דקות או עד להתרככות.

3.

מסננים את המים ומשאירים רק את תפוחי האדמה בסיר.

4.

מחממים מרגרינה (או חמאה) במחבת נון -סטיק גדולה על אש בינונית גבוהה.

מוסיפים את הבצל ומבשלים 12 דקות או עד שמזהיב, מקפידים לערבב מידי פעם כדי שהבצל לא יישרף. מניחים בצד.

5.

מוסיפים את החלב, מלח, ופלפל לתפוחי האדמה.

מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך או מזלג עד לקבלת המרקם הרצוי לפירה.

6.

מוסיפים את הבצל לפירה ומערבבים .

לחלופין , ניתן להגיש את הבצל מעל לפירה כתוספת.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן