
24
כדורי פלאפל
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
30 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 1 כוס גרגרי חומוס יבשים, מושרים במשך לילה ומסוננים / או 1 קופסת שימורי חומוס, שטופים ומסוננים
- 1 בצל קטן
- 5 שיני שום
- 1 כוס פטרוזיליה ו /או כוסברה טריה
- 1 כפית אבקת אפיה
- ¼ כוס קמח מלא או קמח חומוס
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות שמן זית
- להגשה: פיתות חיטה מלאה, סלט ירקות, חמוצים, טחינה, וכל תוספת שאוהבים לאכול עם פלאפל
אופן ההכנה
במעבד מזון או בקערה גדולה עם בלנדר ידני טוחנים את החומוס, בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה עד שהכל מרוסק ומעורבב, אך לא טחון לגמרי. מוסיפים אבקת אפייה, קמח, כמון, כוסברה , מלח ופלפל , וטוחנים בפולסים עד שהכל מעורבב היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מכסים ושמים במקרר למינימום שעתיים ועד לשלוש ימים מקסימום.
משמנים תבנית ב1 כף שמן זית ומניחים בתנור, ואז מדליקים את התנור ומחממים לחום של 205 מעלות . התבנית צריכה להיות חמה כשמניחים עליה את הפלאפל.
בעזרת כף מדידה, מוציאים כף גדושה בתערובת ומגלגלים לכדור. חוזרים על הפעולה עם כל התערובת. מניחים את הכדורים ישירות על התבנית החכמה, ומזלפים עם הכף הנותר של שמן זית. אופים במשך 20 דקות, והופכים פעם אחת את הכדורים באמצע האפייה כדי שיאפו גם מהצד השני.
מגישים בתוך פיתה עם סלט ישראלי, חומוס, טחינה, חמוצים, סחוג, אריסה, וכל תוספת שאתם אוהבים!
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!