
12
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
25 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
שיבולת שועל מהווה בסיס נהדר לפנקייקים האלו, שמתקבלים במרקם עשיר אך קליל יותר מהשם הכבד שלהם:) ילדים תמיד אוהבים פנקייקים, והגרסה הזו בריאה יותר מרוב המתכונים בזכות ריבוי הסיבים התזונתיים והחלבון.
מצרכים
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 2 כוסות חלב רוויון, מחולקות
- 1/2 כוס קמח מלא או קמח שיבולת שועל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1 כף דבש או סירופ מייפל
- תרסיס שמן קנולה או מעט שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
בקערה גדולה מערבבים את השיבולת שועל עם 2 כוסות (500 מ"ל) חלב רוויון.
מניחים בצד למשך שעה או עד שחלב הרוויון נספג ושיבולת השועל מתרככת.
(ניתן להכין מראש, לכסות ולהכניס למקרר למשך הלילה.)
בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מוסיפים לתערובת שיבולת השועל הרכה.
מוסיפים את 1/2 כוס (125 מ"ל) חלב הרוויון הנותר יחד עם הביצים, שמן הקנולה והדבש. מערבבים בעזרת מרית גומי עד שהתערובת אחידה.
מחממים מחבת כבדה על חום בינוני-גבוה ומרססים בתרסיס שמן קנולה או מברישים בשמן קנולה.
מטגנים כ-1/2 כוס (125 מ"ל) בלילה בכל פעם; משטחים את הבלילה עם תחתית מצקת או כף (הבלילה תהיה סמיכה) לעיגול בקוטר של כ-10 ס"מ.
מנמיכים את החום לבינוני-נמוך ומבשלים עד שהקצוות נראים יבשים ובועות מתחילות להישבר על פני השטח. בעזרת מרית דקה הופכים ומבשלים עד שהצד השני מזהיב.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. אם רוצים, ניתן לשמור את הפנקייקים המוכנים חמים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות בזמן שמטגנים את השאר.
טיפים: אם רוצים, מפזרים על הפנקייקים פירות טריים או קפואים, כמו אוכמניות או פרוסות בננה, מיד אחרי שמורחים את הבלילה במחבת; כך הפירות יתחלקו באופן שווה והאוכמניות לא יצבעו את הבלילה בסגול עם המיץ שלהן.
אחסון: ניתן להקפיא את הפנקייקים שנותרו עם נייר אפיה ביניהם, וכשרוצים לאכול ניתן להכניס אותם ישירות לטוסטר (אין צורך להפשיר קודם) לארוחת בוקר משביעה ביום עמוס.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
מקור: canolainfo
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!