פנקייק שקדים

2

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

23 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

פנקייק שקדים ללא גלוטן שמושלם לארוחת בוקר או כמנה אחרונה מפנקת.

מצרכים

  • 3 ביצים גדולות, מופרדות
  • 3 כפות סירופ מייפל טהור (ועוד סירופ להגשה)
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 1 כף חמאה או מרגרינה
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2.

בקערת ערבוב קטנה, מקציפים את חלמוני הביצים עם מיקסר חשמלי עד שהם סמיכים ובהירים, כ-3 דקות.

3.

מערבבים פנימה את סירופ המייפל והשמנת החמוצה.

4.

בקערת ערבוב נוספת עם מקצפים נקיים, מקציפים את חלבוני הביצים במהירות גבוהה עד להתייצבות.

5.

מקפלים את חלבוני הביצים לתוך תערובת החלמונים.

6.

על אש נמוכה, ממיסים את החמאה במחבת טפלון בקוטר 20-23 ס"מ עם ידית עמידה לחום בתנור.

7.

מפזרים את השקדים הפרוסים בתחתית. יוצקים מעל את תערובת הביצים.

8.

מבשלים על להבה נמוכה עד שהשוליים מתחילים להשחים והתחתית זהובה כאשר מרימים אותה בעזרת מרית, כ-5 דקות. יש להיזהר לא לשרוף את השקדים.

9.

מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך 5-8 דקות או עד שהחלק העליון תופח ומשחים. במידת הצורך, משחררים את הצדדים בעזרת מרית דקה.

 

10.
  1. מחליקים את החביתית לתוך צלחת הגשה ומקפלים את החלק העליון על התחתון כדי ליצור צורת חצי עיגול. מגישים עם סירופ מייפל.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

ברוסקטה קישואים

סלט פנצנלה

פוקאצ'ות

גביניות מלוחות

גרנולה קוקוס

טוסט כמו בחנויות

סטראטה – מאפינס איטלקי משאריות חלה

קסרול פרנץ' טוסט

פרנץ' טוסט בטעם סמור'ס

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן