
16
מנות
12 דק'
27 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מקורו של הקינוח הוא ככל הנראה בפורטוגל, ויש הטוענים כי המתכון נולד במהלך עידן התגליות, כאשר מלחים הביאו את הרעיון מהמזרח הרחוק. מאחר שהסינים לא הורשו לשתף מתכונים (עד כדי עונש מוות למשתפים), הפורטוגלים אילתרו – וכך נולדו הצ'ורוס כפי שאנו מכירים אותם היום.
*הערה חשובה: חובה להשתמש בצנתר כוכב כדי לזלף את הבצק של הצ'ורוס. זה מבטיח בישול אחיד ומונע מצב שבו החום מצטבר בתוך הקליפה הקשה של הצ'ורוס וגורם לפיצוץ.
מצרכים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף קינמון טחון
- 1 כוס מים
- 1 כפית שמן זית
- קמצוץ מלח גס
- 1 כוס קמח
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון, ומניחים בצד.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה כוס מים, שמן זית ומלח.
מסירים מהאש.
מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתאחדת לכדור. נותנים לתערובת להתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב גדול.
מחממים 5 ס''מ שמן בסיר שטוח על אש בינונית-גבוהה.
מזלפים פסי בצק באורך 5 ס''מ לתוך השמן, וחותכים את הקצה בעזרת סכין. אם שקית הזילוף חמה מדי, עוטפים אותה במגבת מטבח. הבצק קשה, ולכן יש להפעיל כוח בעת הזילוף.
מטגנים עד להזהבה, כ-2–3 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר סופג. מצפים את הצ'ורוס בסוכר קינמון ומגישים חם.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!