צ'יפס סגול

5

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

המתכון הזה נוצר בהשראת תפוחי האדמה הסגולים המדהימים שניתן למצוא לפעמים בחנויות או בשוק, אבל כמובן שניתן להחליף בתפוחי אדמה רגילים או בטטות ולקבל מתכון טעים לא פחות.

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה סגולים ( או תפוחי אדמה רגילים / בטטות) גדולים, קלופים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כפיות מלח גס
  • 4 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ דק
  • 1 שן שום מגורדת
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כף רוטב סויה (אופציונלי)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרפדים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה.

2.

חותכים את תפוחי האדמה למקלות ארוכים ודקים ומניחים על נייר האפייה, תוך שמירה עלשכבה אחידה ושלא יעלו אחד על השני.

מוסיפים את שמן הזית והמלח ומערבבים היטב.

3.

אופים בתנור במשך 40 דקות.

4.

בינתיים, מערבבים היטב את שאר המצרכים בקערה קטנה או בצנצנת.
מזלפים את הרוטב על הצ'יפס כשהוא יוצא מהתנור ומגישים חם.

זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן