קדאיף טלה בסילאן וטחינה גולמית

6

מנות

זמן הכנה

20 דק

זמן כולל

50 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים

  • 1 ק'ג כתף טלה מפורק מעצם טחון גס
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שטוחה פלפל אנגלי טחון (בהר)
  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר
  • 6 כפות סילאן טבעי
  • 6 כפות טחינה גולמית
  • 6 תבניות אלומניום בקוטר 9 ס'מ

אופן ההכנה

1.

במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

מוסיפים את השום ואת הבשר ומערבבים כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.

2.

מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי טחון ומבשלים קלות עד שהבשר  נראה מוכן.

מורידים מהאש ומצננים.

3.

מחממים תנור ל180 מעלות.

מפרידים את שערות הקדאיף עד לקבלת מרקם אווירי ומניחים בקערה. מערבבים עם השמן קנולה וסוכר.

4.

יוצקים כמות נדיבה משערות הקדאיף בתחתית כל תבנית , מניחים מעל חופן של מילוי הבשר, ומעל מניחים באווריריות עוד שערות קדאיף.

5.

אופים 20 דקות או עד לקבלת צבע זהוב בחלק העליון.

 

להגשה: מוזגים כף נדיבה של טחינה גולמית וכף נדיבה של סילאן מעל הקדאיף.

לשדרוג: ניתן לפזר מעל מעט פיסטוק קלוי וטחון.

 גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.

מתכונים נוספים

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

טאג'ין טלה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן