
זמן הכנה
12 דק
זמן כולל
260 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
השתמשתי בקורנדביף שאינו כבוש למתכון הזה, אבל גם כבוש יתאים – פשוט אל תוסיפו מלח למים. אם יש לכם ציר עוף, אפשר להכין את המתכון הזה בלי להוסיף עגבניות, מלח ויין לבן.
מצרכים
- 10 שיני שום קלופות וחצויות
- 2 כפות חרדל
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס חומץ בלסמי
- 1.20 ק'ג קורנדביף (חזה בקר)
- 2 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות
- 1/4 כוס סילאן
- 1 כוס יין לבן
- 2 כפות מלח
- 2 בצלים פרוסים דק
אופן ההכנה
1.
מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפיה.
2.
מניחים בתבנית את השום, שמן הזית, חומץ הבלסמי, החרדל, כף אחת של סילאן וכפית מלח.
אופים במשך 30–45 דקות, עד שהשום מתרכך מאוד והתערובת מבעבעת. מניחים בצד עד להתקררות.
3.
מניחים את הקורנדביף בסיר וממלאים מים כמעט עד לכיסוי. מוסיפים את קופסאות העגבניות, הסילאן, היין הלבן, המלח והבצל. מכסים במכסה ומבשלים על אש גבוהה במשך 3–4 שעות, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים והבשר מתקרמל.
4.
מוציאים את הבשר, מכסים אותו בזיגוג שנוצר ופורסים אותו. מוסיפים את תערובת השום למעלה ומתבלים במלח לפי הטעם.
טיפים והערות:
- חשוב לשים לב לא לשרוף את הבשר – כדאי לבדוק אותו לקראת הסוף ולהגדיר תזכורת כדי למנוע שריפה, מכיוון שהמעבר בין קרמול לשריפה קורה מהר.
- כדאי לשים את השום בתבנית קטנה עם נייר אפייה, כדי להקל על הניקיון.
- מומלץ להשרות את הסיר מיד אחר השימוש במים חמים וסודה לשתייה, וכך יהיה קל יותר לנקות אותו!
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!