רצועות עבות של קליפה מ-2 תפוזים (ניתן להסיר בעזרת סכין) ללא הציפה*
2 כפות מיץ לימון או ליים
אופן ההכנה
1.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
2.
בסיר קטן על גבי אש נמוכה, מבשלים את המים, סוכר, וקליפות תפוז במשך 20 דקות.
3.
מוסיפים את מיץ הלימון (או ליים) וממשיכים לבשל על אש נמוכה 15 דקות נוספות.
התערובת תתעבה מאד.
4.
מסננים החוצה את קליפות התפוז ומפזרים על התבנית המוכנה, נעזרים במזלג כדי להפריד את הפרוסות.
5.
ממתינים מספר שעות עד לייבוש מלא של הקליפות .
אחסון: מאחסנים בקופסה אטומה במקרר עד לחודש, או במקפיא עד ל 3 חודשים.
*הציפה היא הקליפה הפנימית – החלק הסיבי הלבן המקיף את פרי ההדר ומפריד בין הקליפה החיצונית לפלחים. כדי להסיר אותה, חותכים רצועות עבות של הקליפה מהפרי, ואז מחזיקים כל רצועה עם הציפה כלפי מעלה עם יד אחת, וביד השניה מסירים עם סכין לרוחב את הציפה.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!