קעריות חסה ממולאות בעוף או טופו

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

25 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

אם הילדים שלכם לא אוהבים חסה, אפשר להכניס את המלית לטורטיה או לאכול מעל אורז. את המתכון הזה אפשר לעשות מעוף או טופו טחונים, וב-2 הוריאציות מתקבלת מנה קלילה וטעימה. ואתם לגמרי יכולים להשתמש גם עם שאריות עוף מארוחה אחרת בשביל המתכון הזה:)

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 680 גרם עוף טחון או טופו יציב במיוחד, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 ס'מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורד דק
  • 2 שיני שום, מגורדות דק
  • 6 בצל ירוק, פרוס
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית פתיתי פלפל אדומים
  • 2 כפות סילאן ג'יימי גלר
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 ראש חסה, עלים שטופים ויבשים
  • 3 כוסות אורז מלא מבושל
  • לעיטור: ¼ כוס בוטנים מלוחים קצוצים

אופן ההכנה

1.

במחבת סוטאז' גדולה , מחממים שמן זית על אש בינונית גבוהה, מוסיפים את העוף או את הטופו ואת הפטריות ומבשלים 10 דקות, עד שמשחים. מוסיפים את הג'ינג'ר, שום, בצל ירוק, רוטב סויה, פתיתי פלפל אדום, וסילאן. מבשלים את התערובת במשך 4 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מסירים מהאש.

2.

להגשה, מניחים 2 עלי חסה זה על גבי זה עבור כל מנה. מניחים כף גדושה באורז חום התוך כל "קערית" חסה , ומעל כף גדושה בתערובת. מפזרים בוטנים קצוצים מעל, ומגישים מיד.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

ברוסקטה קישואים

לחם זעתר שטוח

פטריות ממולאות בעגבניות מיובשות וגבינת ברי

קרפ מלוח / בלינצ'ס עם ירקות

מרק סלרי מוקרם

מרק "עוף" פרווה (וטבעוני!)

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

סלט פנצנלה

אוזני המן פיצה

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן