קערת מיסו דגנים

5

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

35 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

מיסו היא משחה מלוחה העשויה משעועית מותססת, לרוב פולי סויה, אך היא יכולה להיות עשויה גם מדגנים. התסיסה גורמת לטעמים עמוקים, שנותנים למיסו איכות אומאמית, אך גם גדושה ביתרונות בריאותיים. קערת המיסו הזאת מושלמת גם לארוחה שאפשר לארוז ולקחת להמשך היום, אבל אם אתם רוצים להפוך אותה למשביעה יותר, הוסיפו ביצה, פרוסות אבוקדו, ואגוזים.

מצרכים

  • 1 בטטה גדלה או 2 בטטות בינוניות, שטופים עם הקליפה, חתוכים לקוביות ברוחב 2 ס'מ
  • 3 כפות מיסו צהוב או לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 1 שן שום, כתושה
  • 220 גרם פטריות, פרוסות
  • 3 כוסות פארו או גרגרי חיטה, מבושלים
  • 4 כוסות ירוקים קצוצים - תרד / קייל / או מנגולד
  • לעיטור: שומשום קלוי, דפי נורי קרועים, בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 218 מעלות.  מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את קוביות הבטטה על התבנית ואופים במשך 20 דקות.

2.

 בינתיים, בקערה גדולה מערבבים את המיסו, רוטב סויה, חומץ, דבש, שמן, שום, רבע כוס מים. מניחים בצד.

3.

 מוציאים את התבנית מהתנור לאחר 20 דקות.  מוסיפים את הפטריות לתבנית ושופכים מעל חצי מהרוטב. מערבבים היטב  ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהירקות מקורמלים ורכים.

4.

 לפני ההגשה, מכינים את הקערה: שלושת רבעי כוס דגנים, ומעל ירוקים, בטטה, ופטריות. מזלפים מעל את שאר הרוטב  ומעטרים עם דפי נורי קרועים, בצל ירוק, ושומשום קלוי. 

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

קציצות עוף

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

פסטה פסטו עם עוף

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

עוף שלם צלוי

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן