
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
25 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
אנחנו אוהבים ארוחות שנעשות בתבנית אחת , וקציץ הבשר הזה, או בשמו הלועזי המוכר יותר- "מיטלוף" (Meatloaf), מעולה וקל. מכינים מיטלוף אישי לכל סועד מה שמזרז את זמן האפיה. הוספנו טעמים אסייתים לבשר וברוקולי לתזונה וטעם נוספים.
מצרכים
- 680 גרם בשר לבן/ עוף / או הודו טחון
- 1 צרור בצל ירוק, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 3 כפות רסק עגבניות, מחולק
- 6 כפות רוטב סויה, מחולק
- מלח גס
- פלפל שחור
- ¼ כוס שיבולת שועל מגולגלת
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף דבש
- 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים (או ברוקולי קפוא שהופשר)
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
2.
בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון , בצל ירוק, שום, ג'ינג'ר, 2 כפות רסק עגבניות , 4 כפות רוטב סויה, מלח, פלפל, שיבולת שועל וביצה. מערבבים בעדינות ( נזהרים לא ללחוץ מידי על התערובת כדי שהבשר יצא אוורירי ולא דחוס)
3.
מחלקים את התערובת ויוצרים 4 כיכרות קטנות , מניחים על גבי התבנית.
4.
מערבבים את 1 כף רסק העגבניות שנותר עם 2 כפות רוטב סויה ועם הדבש ומברישים קלות מעל לכיכרות הבשר.
5.
מוסיפים את הברוקולי לצד השני של התבנית ומזלפים מעל שמן זית. מפזרים מעל מלח ופלפל ומערבבים את הברוקולי ישירות על התבנית.
6.
צולים את קציץ הבשר עד שמדחום טחוב בבשר מראה על 70 מעלות. כ 20-24 דקות. לאחר שמוציאים מהתנור מחכים שיתקרר מעט ומגישים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!