קציצות עוף

6

מנות

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

35 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

כדי לקבל קציצות עוף עסיסיות במיוחד, כדאי לערבב את הבשר הטחון עם בצל מתובל שמטוגן מראש.

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 680 גרם עוף טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • תרסיס שמן לבישול
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2.

מחממים מחבת בינונית על חום בינוני-גבוה.

3.

מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-3 דקות, עד שמתחיל להזהיב.

4.

מוסיפים את השום, הבהרט והמלח, ומבשלים כחצי דקה עד שעולה ריח.

5.

מעבירים את העוף הטחון לקערה בינונית. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, ומערבבים היטב.

6.

מחלקים את התערובת ל-12 חלקים שווים.
מגלגלים כל חלק לכדור בין כפות הידיים.

7.

משטחים כל כדור לקציצה בעובי של כ-1.5 ס''מ ומניחים בתבנית.
חוזרים על הפעולה עם כל התערובת.

8.

מרססים את הקציצות מלמעלה בתרסיס שמן ואופים כ-9 דקות.

9.

הופכים את הקציצות, מרססים שוב בשמן ואופים 9 דקות נוספות או עד שהן עשויות לחלוטין.

10.

טורפים את הטחינה עם מיץ הלימון, ומדללים מעט במים לפי הצורך עד שמתקבלת מרקם רצוי.

יוצקים מהטחינה מעל הקציצות ומגישים.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

פסטה פסטו עם עוף

עוף שלם צלוי

עוף בסיידר עם בטטות

עוף עם פירות צלויים

עוף בסיבובים

פופקורן עוף ברוטב סרירצ'ה ודבש

חזה עוף בטמפורה עטוף ברוטב חמוץ מתוק

צ'יקן פיקטה (חזה עוף עם צלפים)

סליידר לביבות תפוחי אדמה ועוף מטוגן

קציצות עוף ברוטב עגבניות ותפוזים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן