
6
מנות
זמן הכנה
15 דק
זמן כולל
35 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
כדי לקבל קציצות עוף עסיסיות במיוחד, כדאי לערבב את הבשר הטחון עם בצל מתובל שמטוגן מראש.
מצרכים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כף בהרט
- 1/2 כפית מלח גס
- 680 גרם עוף טחון
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- תרסיס שמן לבישול
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מחממים מחבת בינונית על חום בינוני-גבוה.
מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-3 דקות, עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את השום, הבהרט והמלח, ומבשלים כחצי דקה עד שעולה ריח.
מעבירים את העוף הטחון לקערה בינונית. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל והשום, ומערבבים היטב.
מחלקים את התערובת ל-12 חלקים שווים.
מגלגלים כל חלק לכדור בין כפות הידיים.
משטחים כל כדור לקציצה בעובי של כ-1.5 ס''מ ומניחים בתבנית.
חוזרים על הפעולה עם כל התערובת.
מרססים את הקציצות מלמעלה בתרסיס שמן ואופים כ-9 דקות.
הופכים את הקציצות, מרססים שוב בשמן ואופים 9 דקות נוספות או עד שהן עשויות לחלוטין.
טורפים את הטחינה עם מיץ הלימון, ומדללים מעט במים לפי הצורך עד שמתקבלת מרקם רצוי.
יוצקים מהטחינה מעל הקציצות ומגישים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!