
4
מנות
זמן הכנה
12 דק
זמן כולל
75 דק
רמת קושי: קלה
פרווה
קציצות התירס הנהדרות האלו מפוצצות בטעם, וטעימים גם אחרי חימום חוזר וגם ביום למחרת בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש עם רוטב טחינה או יוגורט.
מצרכים
- 1 בטטה
- 1 קופסת שימורי תירס מסוננת
- 4 בצל ירוק קצוץ
- 1 פלפל צ'ילי אדום ללא גרעינים קצוץ דק (לא חובה)
- 3 ביצים
- 2 כפיות אבקת שום
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס חלב קוקוס, חלב שקדים או חלב רגיל
- 1/8 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל-200 מעלות. עוטפים את הבטטה בנייר כסף ומניחים על תבנית אפייה . צולים את הבטטה בשלמותה למשך שעה. (ניתן להכין עד 4 ימים מראש).
2.
בקערה גדולה מערבבים היטב את פירורי הלחם וחלב הקוקוס.
ממתינים 5 דקות.
3.
מוסיפים את שאר המרכיבים, פרט לשמן (כולל הבטטה ללא קליפתה), ומערבבים היטב.
4.
באמצעות כפות הידיים יוצרים קציצות קטנות מהתערובת.
מחממים מחבת על חום גבוה, מוסיפים את שמן הקוקוס ומטגנים בכל פעם כמה קציצות , 3 דקות מכל צד.
חוזרים על פעולת הטיגון עם כל הקציצות.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!