
4-6 מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
20 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
מומלץ להכין כמות כפולה כבר מההתחלה… במהלך פסח ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח מצה.
מצרכים
- 4 תפוחי אדמה גדולים , קלופים
- 1 בצל קטן, קלוף
- 2 ביצים, טרופות
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 כפות חלב או תחליף פרווה
- 2 כפיות עירית, טרייה או קפואה
- 1 כפית שום קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות חמאה או מרגרינה או שמן
אופן ההכנה
1.
מגרדים את תפוחי האדמה והבצל במעבד מזון ומעבירים לקערה גדולה, או מגרדים ידנית ישירות לקערה גדולה.
2.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה. אם הבלילה דלילה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם עד שניתן להרים אותה בקלות בידיים.
3.
יוצרים 4 עד 6 "פנקייקים".
4.
מחממים מחבת עם 2 כפות חמאה ללא מלח, מרגרינה רגילה או שמן צמחי, עד שהשומן חם. מוסיפים חלק מכמות הקרוקטים בכל פעם כדי לא להעמיס על המחבת.
5.
מטגנים משני הצדדים עד שהקרוקטים משחימים ומבושלים היטב. מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.
6.
שומרים חמים על נייר סופג בתנור בחום נמוך מאוד (100 מעלות).
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!