
6
מנות
25 דק'
1 שעות ו5 דק'
רמת קושי: בינונית
בשרי
מצרכים
- 7 תפוחי אדמה
- 3 ביצים
- 3 כפות שמן
- 50 גרם מרגרינה
- 1 כף מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 כוס קמח
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף שמן
- 1/2 קילו עוף טחון
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כוס קמח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
פירה: מכניסים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לסיר בינוני, ממלאים במים עד לכיסוי,ומבשלים על אש גבוהה עד לריכוך תפוחי האדמה.
מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים תחת זרם מים קרים.
מכניסים את תפוחי האדמה יחד עם שאר מצרכי הפירה לקערה בינונית (לחלופין, ניתן להחזיר לסיר בו בושלו תפוחי האדמה לאחר ריקון המים), ומועכים עד לקבלת פירה.
אם יוצא נוזלי מידי, ניתן להוסיף בהדרגה בין 1/4 ל-1/2 כוסות קמח.
מילוי: במחבת קטנה מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה .
טוחנים בבלנד יד את הבצל המטוגן עד לריסוק.
מערבבים בקערה נוספת את הבצל עם העוף הטחון ,ביצה, אבקת מרק, ומלח ופלפל.
הרכבה: בקערה שלישית שמים את הקמח.
מחחמים כ-1 ס"מ שמן במחבת.
בידיים רטובות משטחים על כף היד כ-2 כפות מהפירה, שמים באמצע שכבה של עוף טחון, ומכסים מעל עם עוד פירה.
סוגרים בזהירות בעזרת הידיים מכל הצדדים תוך כדי שמירה על צורת אליפסה.
שימו לב! הקציצה מאד עדינה ולכן צריך מיומנות מהירה כדי שלא תתפרק.
טובלים את הקציצה בזהירות בקערת הקמח, ומעבירים לטיגון במחבת .
כשמתחיל להשחים מעט, הופכים את הקציצה וממשיכים לטגן מהצד השני.
חוזרים על הפעולה עם כל העיסה.
הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם רוטב פטריות (אני עושה 1 שקית קטנה של רוטב פטריות אוסם, מוכנה לפי ההוראות ע"ג השקית)
אחסון: ניתן להקפיא את הקרוקטים בקופסה אטומה ללא הרוטב.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!