
6
מנות
זמן הכנה
25 דק
זמן כולל
45 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
סיגר
- 6 יחידות עלי פילו
- 500 גרם בקר עגל טחון גס
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם פיסטוק טחון גס
- ½ כוס שמן קנולה (למריחה על הפילו)
אופציונאלי: טחינה ירוקה להגשה
- ½ כוס טחינה גולמית
- ½ כוס מים קרים
- ½ כפית מלח
- מיץ טרי מחצי לימון
- קורט פלפל לבן
- 1 שן שום כתושה
- צרור פטרוזיליה קצוצה (עדיף במעבד מזון)
אופן ההכנה
1.
מילוי: מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום הכתוש עד להזהבה.
2.
מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. מוסיפים תבלינים וממשיכים לערבב כל העת.
3.
מוסיפים 50 גרם פיסטוק טחון וממשיכים לערבב עד שהבשר מוכן.
4.
הרכבה: מחממים תבנית ל 180 מעלות.
5.
מורחים שמן קנולה על עלי הפילו.
6.
מניחים במרכז כל עלה מתערובת הבשר הטחון.
7.
מקפלים פנימה את צידי העלה כדי ליצור צורת סיגר.
8.
מורחים שמן קנולה מעל הסיגרים ומצפים בפיסטוק גרוס.
9.
אופים כ 20 דקות עד להזהבה.
10.
טחינה ירוקה: מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה הירוקה ומגישים לצד הסיגר.
גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.