קריספוני עגל בציפוי פיסטוק

6

מנות

זמן הכנה

25 דק

זמן כולל

45 דק

רמת קושי: קלה

בשרי

מצרכים

סיגר
  • 6 יחידות עלי פילו
  • 500 גרם בקר עגל טחון גס
  • 1 בצל גדול קצוץ גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • 100 גרם פיסטוק טחון גס
  • ½ כוס שמן קנולה (למריחה על הפילו)
אופציונאלי: טחינה ירוקה להגשה
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • ½ כוס מים קרים
  • ½ כפית מלח
  • מיץ טרי מחצי לימון
  • קורט פלפל לבן
  • 1 שן שום כתושה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה (עדיף במעבד מזון)

אופן ההכנה

1.

מילוי: מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום הכתוש עד להזהבה.

2.

מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. מוסיפים תבלינים וממשיכים לערבב כל העת.

3.

מוסיפים 50 גרם פיסטוק טחון וממשיכים לערבב עד שהבשר מוכן.

4.

הרכבה: מחממים תבנית ל 180 מעלות.

5.

מורחים שמן קנולה על עלי הפילו.

6.

מניחים במרכז כל עלה מתערובת הבשר הטחון.

7.

מקפלים פנימה את צידי העלה כדי ליצור צורת סיגר.

8.

מורחים שמן קנולה מעל הסיגרים ומצפים בפיסטוק גרוס.

9.

אופים כ 20 דקות עד להזהבה.

10.

טחינה ירוקה: מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה הירוקה ומגישים לצד הסיגר.

 גולדיס – מעדניית גורמה המציעה תפריט עשיר של אוכל מוכן לאמצ"ש ושבת, מגשי אירוח מפנקים , וקייטרינג לארוע מושלם.

מתכונים נוספים

אנטריקוט על האש עם גזר לבן קריספי

שיפודי בשר בתיבול מעורב ירושלמי

צלי צלעות בקר בחזרת

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

טאג'ין טלה

תגובות

  1. שרה19:3813/02/2025
    נראה משולם. יעבוד עם דפי אורז במקום עלי פילו? תודה על האתר המושקע!!
    • מערכת מניו20:0113/02/2025
      תודה שרה! לא מומלץ להשתמש עם דפי אורז. אם בכל זאת את רוצה לנסות , קחי בחשבון שהמרקם יהיה שונה מאוד – דפי אורז נעשים יותר לעיסים ופחות פריכים מעלי פילו. אם תבחרי להשתמש בהם, מומלץ להרטיב אותם קלות במים חמימים כדי לרכך אותם, ואז לעטוף בעדינות את המילוי. התוצאה תהיה טעימה, אך פחות קריספית. אם תנסי, נשמח לשמוע איך יצא!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן