קרקר זעתר

40

קרקרים

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

25 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

אם עד היום אפפעם לא חשבתם להכין לבד קרקרים, עכשו הזמן להתחיל ולנסות את הגרסה הביתית! הקרקרים האלה פשוטים וקלים להכנה, עם פחות מ5 מרכיבים, והבונוס הוא שאתם יכולים לשלוט בטעם. הזעתר הוא אחד התבלינים הישראליים האהובים עלינו והוא מה שהופך את הקרקרים במתכון הזה לממכרים!

מצרכים

  • 1/4 1 כוסות קמח מלא או קמח כוסמין
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כפיות זעתר
  • 1/4 כוס מים חמים
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2.

בקערה גדולה מערבבים היטב את הקמח, מלח, וזעתר .

3.

מוסיפים את המים החמים ושמן זית וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ורך.

4.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

מרדדים בנפרד כל חלק של הבצק על נייר אפיה, זה בסדר אם הקצוות לא ישרים, הכי חשוב לשמור על עובי אחיד של הבצק.

5.

מעבירים כל נייר אפיה עם הבצק המרודד לתבנית תנור, ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים לריבועים בגודל 3 ס"מ.

6.

אופים 10-15 דקות עד שהקרקים יבשים וקריספים.

מחכים שהקרקרים יתקררו לפני ששוברים אותם לחתיכות בעזרת הידיים.

אחסון: שומרים בקופסה / צנצנת אטומה.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

כדורי תמרים ב-3 טעמים

קליפות ירקות צלויות – מושלם לשאריות מבישולי פסח:)

גרנולה קוקוס

קרקר קינואה עם זעתר ללא רידוד

משמשים מסוכרים

גרנולה עם שמן זית סילאן וסומאק

קרוטונים שאי אפשר להפסיק לנשנש!

חומוס שום צלוי עם פיתה צ'יפס

יוגורט יווני קפוא

מלפפונים חמוצים מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן