
4
מנות
זמן הכנה
10 דק
זמן כולל
55 דק
רמת קושי: קלה
חלבי
ניתן להכין ריזוטו מכל מיני סוגי דגנים, אז למה לא מקינואה? אמנם הקינואה לא יוצאת קרמית כמו ריזוטו מסורתי, אבל היא מעניקה טעם אגוזי מדהים . שימוש בקינואה חומה תיתן תוצאה יותר קרמית, לעומת שימוש בקינואה אדומה שתיתן פרזינטציה יפהפיה וטעמים אגוזיים. הריזוטו הזה קל להכנה עם השיטה שלנו להכנת ריזוטו בתנור, בלי לערבב!
מצרכים
- 3 כפות שמן זית + עוד לזילוף
- 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 3 כוסות מיקס פטריות פרוסות, כגון קרמיני, שיטאקה, וכו
- 1 כפית מלח גס
- 2 כפיות טימין טרי
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 3 כוסות ציר מרק ירקות מחומם, מחולק
- 1/2 1 כוסות קינואה
- 1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת + עוד לעיטור (לא חובה)
אופן ההכנה
1.
מחממים תנור ל180 מעלות.
2.
בסיר גדול מחממים את שמן זית על אש בינונית גבוהה. מטגנים את הבצל ופטריות במשך 5 דקות או עד שהפטריות מתחילות להשחים והנוזלים מתאדים.
3.
מוסיפים את המלח, טימין, שום, ויין, ו-1/2 2 כוסות ציר מרק.
מכסים ומביאים לרתיחה.
4.
מסירים מהאש ומוסיפים את הקינואה, מערבבים היטב ומכסים.
מעבירים לתנור ואופים 45 דקות.
5.
לאחר שמוציאים מהתנור, מוסיפים את 1 כוס ציר המרק שנותר, ומוסיפים את הפרמז'ן ושאר המלח לפי הטעם. מערבבים היטב ומגישים עם זילוף של שמן זית ומעט טימין.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!