ריזוטו קינואה ופטריות

4

מנות

זמן הכנה

10 דק

זמן כולל

55 דק

רמת קושי: קלה

חלבי

ניתן להכין ריזוטו מכל מיני סוגי דגנים, אז למה לא מקינואה? אמנם הקינואה לא יוצאת קרמית כמו ריזוטו מסורתי, אבל היא מעניקה טעם אגוזי מדהים . שימוש בקינואה חומה תיתן תוצאה יותר קרמית, לעומת שימוש בקינואה אדומה שתיתן פרזינטציה יפהפיה וטעמים אגוזיים. הריזוטו הזה קל להכנה עם השיטה שלנו להכנת ריזוטו בתנור, בלי לערבב!

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית + עוד לזילוף
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כוסות מיקס פטריות פרוסות, כגון קרמיני, שיטאקה, וכו
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כפיות טימין טרי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 3 כוסות ציר מרק ירקות מחומם, מחולק
  • 1/2 1 כוסות קינואה
  • 1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת + עוד לעיטור (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל180 מעלות.

2.

בסיר גדול מחממים את שמן זית על אש בינונית גבוהה. מטגנים את הבצל ופטריות במשך 5 דקות או עד שהפטריות מתחילות להשחים והנוזלים מתאדים.

3.

מוסיפים את המלח, טימין, שום, ויין, ו-1/2 2 כוסות ציר מרק.

מכסים ומביאים לרתיחה.

4.

מסירים מהאש ומוסיפים את הקינואה, מערבבים היטב ומכסים.

מעבירים לתנור ואופים 45 דקות.

5.

לאחר שמוציאים מהתנור, מוסיפים את 1 כוס ציר המרק שנותר, ומוסיפים את הפרמז'ן ושאר המלח לפי הטעם. מערבבים היטב ומגישים עם זילוף של שמן זית ומעט טימין.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

סלט ים תיכוני עם ירקות קלויים וקוסקוס מחיטה מלאה

פסטה פסטו עם עוף

מניפות בטטה

אוזן אסאדו

ספגטי מחיטה מלאה עם גבינת עזים

פטוצ'יני אלפרדו עם אפונה

פסטה עם פסטו ארוגולה ואגוזי מלך

סיגר בטטה וגבינות של המסעדות

ארנצ'יני על מצע רוטב רוזה

בלינצ'ס מטוגנים

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן