שניצולוני סלמון פריך

זמן הכנה

15 דק

זמן כולל

35 דק

רמת קושי: קלה

פרווה

שניצולנוי הדג האלו כבשו את המטבח שלנו. טעימות ופריכות ללא טיגון! טיפ שלי: בכל ערב שבת אני שמה בצד את פרוסות הדג הקטנות והפחות פוטוגניות ושומרת אותם בהקפאה. פעם בכמה שבועות מצטברת לי כמות מספיקה לארוחת צהריים או ערב שווה!

מצרכים

  • 600 גרם סלומון
  • מיץ לימון ומלח להשריה של הדג
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל
  • 2 כוסות פרורי כוסמין מוזהבים**
  • 2 ביצים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כפית אבקת שום
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1.

פורסים את הדג לפרוסות דקות בעובי 1 ס"מ.

2.

משרים במיץ לימון ומלח למשך רבע שעה ושוטפים היטב.

3.

בקערה קטנה טורפים ביצים עם פפריקה, מלח , אבקת שום , ורוטב צ'ילי.

4.

בשתי צלחות נפרדות שמים קמח שיבולת שועל ופרורי לחם .

5.

עוטפים כל פרוסת דג בקמח שיבולת שועל, אחר כך טובלים בבלילת הביצים, ולסיום מצפים בפירורי הלחם.

6.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת עם 2 כפות שמן זית.

7.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, 10 דקות מכל צד.

 

*קמח שיבולת שועל ניתן לטחון לבד בעזרת מטחנת תבלינים, מעבד מזון או בלנדר שעובד על יבש.

ניתן להמיר בקמח כוסמין אך כדאי לדעת שקמח שיבולת שועל גם מוסיף ערכים וגם תורם למרקם מוצלח יותר.

**פרורי כוסמין מוזהבים ניתן להכין בבית. לוקחים שאריות לחם או חלה, פורסים לפרוסות דקות, אופים בחום של 180 מעלות עד שמתקבלים צנימים. טוחנים במעבד מזון. לאחר הטחינה מוסיפים שמן זית, מעט מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ואבקת שום. מערבבים היטב ומחזירים לתנור עד לייבוש. ניתן להוסיף בשלב זה שומשום אם מעוניינים בציפוי לשניצלים.

שירה אזולאי מלווה נשים לשינוי תזונה מתוך רוגע והנאה, מפתחת מתכונים בריאים וקלים להכנה עם דגש על טעם ונראות שישאירו אתכם עם טעם של עוד…

מתכונים נוספים

סלמון צלוי על מצע תרד מאודה

סלמון ברימון וסומאק עם לימונים צרובים

פסטה פאייה במחבת אחת

טרטר טונה עם קריספי וון-טון בדבש ושומשום

דג מושט בתיבול מושלם

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

החריימה של האשכנזים

דג סלמון חגיגי ברוטב ויניגרט תפוזים

סופגניית סלמון מעושן

סופגניית טונה ונבטי אלפלפא

תגובות

  1. נעמי09:2517/02/2025
    נראה ממש טוב

הוספת תגובה

דילוג לתוכן