
4
מנות
זמן הכנה:
12 דק'
12 דק'
זמן הכנה כולל:
20 דק'
20 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
קמח שקדים הוא פשוט שקדים טחונים דק, וניתן למצוא אותו בכל חנות תבלינים, חנות טבע או במחלקה האורגנית ברוב הסופרמרקטים. קמח שקדים הוא תחליף מצוין לפירורי לחם או לקמח. הוא מתבשל היטב, נטול גלוטן ודגנים, ודל מאוד בפחמימות!
מצרכים
- 8 פרוסות חזה עוף חתוכות לחצי
- 4 ביצים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1/4 כוס בזיליקום יבש
- 2 כפות מלח גס
- 2 כפות אבקת שום
- 2 כפות שמן זית לכל סבב טיגון
- 1 לימון חתוך לחצי
אופן ההכנה
1.
מניחים את השניצלים על נייר אפייה. מפזרים עליהם באופן שווה מלח ואבקת שום משני הצדדים.
2.
בקערה קטנה, טורפים את הביצים עם מזלג עד שהתערובת אחידה.
בקערה קטנה אחרת, מערבבים את קמח השקדים והתבלינים.
3.
טובלים כל חתיכת שניצל בתערובת הביצים ואז בתערובת השקדים עד לציפוי מלא.
4.
מחממים מחבת על חום בינוני עם שמן הקוקוס. מניחים את השניצלים במחבת, (מבלי להעמיס את המחבת , מטגנים בכמה סבבים).
מטגנים 1-2 דקות לכל צד, תלוי בעובי השניצל.
5.
סוחטים מעל לימון טרי ומגישים.
*במשך השנה ניתן להשתמש בשמן קוקוס לטיגון – אם אתם לא אוהבים את הטעם של שמן קוקוס, קחו בחשבון שהטעם במתכון הזה עדין מאוד, ולא מאד מורגש. ניתן להחליף גם בשמנים אחרים.
זיסי היא שפית ומפתחת מתכונים, ובעלת BRUNCH, פוד טראק בוטיקי בהרי ירושלים.
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!