
2
מנות
זמן הכנה
18 דק
זמן כולל
35 דק
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לצורת צ'יפס דק
- שמן זית , מחולק
- 1 כף זעתר
- 1 מלפפון, חתוך לקוביות
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מלימון אחד
- 2 חזה עוף ללא עור ועצמות
- 1 כף מים
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
- גרידה מלימון אחד
- 2 כפיות תימין יבש
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 חלבוני ביצה
- טחינה להגשה
אופן ההכנה
צ'יפס: מחממים תנור ל-200 מעלות . מפזרים את תפוחי האדמה החתוכים על תבנית אפייה, ומערבבים עם שמן זית וכף זעתר.
אופים במשך 25 דקות, עד להזהבה.
סלט: בקערה בינונית, מערבבים את המלפפון, עגבנייה, פטרוזיליה, מיץ מלימון אחד, 1 כף שמן זית, מלח ופלפל.
מניחים במקרר עד ההגשה.
שניצל: מניחים את חזה העוף בשקית זיפלוק/ הקפאה גדולה רב פעמית יחד עם 1 כף מים. באמצעות פטיש שניצלים או תחתית של מחבת, דופקים את העוף מהמרכז החוצה לכל הכיוונים.
מתבלים את העוף במלח ופלפל.
בכלי נמוך שמים את חלבוני הביצה.
על נייר אפיה / או בכלי נמוך מניחים את הקמח ומתבלים אותו במלח ופלפל.
על נייר אפיה / או בכלי נמוך נוסף מניחים את פירורי הלחם ומערבבים עם המלח, פלפל, תימין וגרידת לימון.
מחממים כ-5 ס"מ שמן זית במחבת כבדה על חום בינוני עד שהשמן חם מספיק ומבעבע כאשר מכניסים אליו חתיכת פנקו כבדיקה.
מצפים את העוף תחילה בקמח, לאחר מכן בחלבון הביצה ולבסוף בפנקו. מטגנים עד שהעוף מזהיב בצד אחד, הופכים ומטגנים עד שמזהיב גם בצידו השני.
מעבירים את העוף לצלחת/ תבנית מרופדת בנייר סופג.
הגשה: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומפזרים עליהם מלח. מטפטפים את יתרת מיץ הלימון על העוף ומגישים לצד סלט ישראלי ומעט טחינה לזילוף ולטבילה.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!