
2
כוסות
10 דק'
35 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 300 גרם שקדים ( 2 כוסות)
- 1 כוס סוכר
- 1/3 כוס מים
- כמה טיפות תמצית וניל (לא חובה)
אופן ההכנה
במחבת רחבה, על להבה בינונית- נמוכה, שמים סוכר ומים ומבשלים במשך כ- 3 דקות עד שהסוכר נמס והסירופ טיפה מסמיך. כדאי לערבב מידי פעם בכף עץ.
מוסיפים את השקדים ומתחילים לערבב כל הזמן במשך כ- 16 דקות. בהתחלה יהיו הרבה נוזלים והכל יבעבע, לאט לאט הנוזלים יתאדו ותתחילו לראות סוכר על השקדים.
הסוכר יהיה יבש וגבישי. ממשיכים לערבב לאט ובסבלנות ותתחילו לראות שהסוכר נמס בחזרה ונהייה קרמל, ממשיכים לערבב עד שהשקדים מקורמלים ומבריקים.
מכבים את האש ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בעזרת כף עץ מפרידים את השקדים שלא ידבקו.
אחרי קירור מוחלט מפרידים בין השקדים שכן נדבקו ומעבירים לכלי אטום ושומרים.
השראה למתכון:
הפריחה מביאה איתה אבקני חדשנות
מרעננת את המרץ ששכב קצת הרבה זמן מתחת לפוך.ומוציאה אותנו החוצה, לשמים תכולים, עננים לבנים, והרבה פרחים שנראים כמו נקודות צבעוניות בתוך ירוק חי ורענן.
יש בי אהבה עמוקה לכל עונה.
עונה חדשה אומרת שינוי.
ולכל עונה יש את הזמן היפה שלה, ואביב זה זמן של יופי, פריחה, חידוש והתרעננות.
פסח, שמגיע באביב, או האביב שמגיע לפסח
הוא חג של חידוש. חג של סדר, ולא רק חיצוני.
כשאנחנו מסדרים את המקום בו אנו חיים, אנו אוטמטית חושבים גם על הבית של הגוף שלנו.
הלב. וזה זמן לסדר מחשבות, לצאת לנקות את הראש, האוויר בחוץ רק קורא לנו, בואו לטבע.
פסח, הוא זמן למשפחתיות.
הזמן בו אנו יושבים יחד בליל הסדר, משפחות, משפחות.
הילדים שמקבלים יחס רב ותשומת לב ניכרת. זה הזמן שלנו להיות איתם, לשמוע אותם.
לבלות איתם יחד בחול המועד. עם הילדים, או בן הזוג. עם האחים, האחיות, הגיסות…
פסח, הוא הפסקה ממרוץ החיים.
עד כמה שזה נשמע אבסורדי, כי עד עכשיו היינו במירוץ של נקיונות וקניות ועדיין, אנחנו רצים.
אבל מחר בליל הסדר נשב כולנו סביב שולחן מלכים.
ונצא מעבדות לחירות.
זה הזמן.
לשחרר, את מה שכולא אותנו בתוך עבדות בלתי נגמרת.
תחושות, רגשות, דעות קדומות, הן רוצות לעוף החוצה…
בואו ניתן להן דרור.
המתכון פורסם במגזין קומיקס פלוס פסח תשע"ח.
צילום: שושי סירקיס
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!