
15
מנות
1 שעות ו45 דק'
0 דק'
רמת קושי: קלה
חלבי
אוזני המן שאפשר לאכול לארוחת ערב או לשלב במשלוח מנות!
טיפ: ניתן להשתמש גם עם בצק מוכן הנמכר בחנויות פיצה.
מצרכים
- 1/2 2 כוסות קמח
- 115 גרם חמאה
- 1 חלמון ביצה
- 1 כף שמנת חמוצה או יוגורט
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית סוכר
- 1/3 כוס מים קרים
- 1 כף חומץ
- 1/2 כוס רוטב עגבניות או רוטב פיצה
- 1/2 כוס מוצרלה מגורדת
- 1/4 כוס פרמז'ן מגורד
- (ניתן להחליף בגבינה צהובה)
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
בצק: במעבד מזון, מעבדים בפולסים את הקמח, החמאה, החלמון, השמנת החמוצה, המלח והסוכר עד לקבלת מרקם של פירורים גסים.
תוך כדי פעולת המעבד מזון, מוסיפים בהדרגה את המים והחומץ עד שהבצק מתגבש.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים קלות עד שהוא אחיד.
משטחים לדסקית, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אפייה ומקררים לפחות שעה או עד ליומיים.
הרכבה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-6 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 7.5 ס"מ.
מניחים במרכז כל עיגול מעט רוטב פיצה.
מפזרים מעל הרוטב את הגבינות.
מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה, מקפלים לצורת משולש ומהדקים היטב, במיוחד בפינות.
מסדרים את אוזני ההמן על התבנית, ומשאירים רווח של כ-5 ס"מ ביניהן להתפשטות הבצק.
אופים ב-175 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
קרדיט צילום: ג"ימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!