
10
מנות
30 דק'
2 שעות ו20 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
המתכון באדיבות האתר רחוב האמן ובאדיבות היוצרת ברוכי קופטייל
ברוכי קופטייל היא קונדיטורית, מתכונאית, ומעצבת אירועים.
בייגל אמריקאי אמיתי, בצק דחוס ועסיסי בפנים, עטיפה עבה ולעיסה מבחוץ, לא! לא קרנצ'ית! בייגל אמריקאי לא בא קראנצ'י.
מי שטעם בייגלס במזנוני האוכל בסגנון אמריקאי, בטוח ידע במה מדובר, ואחרי שתטעמו תאשרו שהוא הבייגל הכי טוב בעולם! יותר טוב מהקנוי במזנונים.
מצרכים
- 830 גרם קמח
- 3 כפיות מלח
- 20 גרם שמרים טריים
- 3 כפות סוכר
- 485 מ"ל מים
- 3 ליטר מים
- 80 גרם דבש
- תוספות שאוהבים - שומשום/ פרג/ בצל מטוגן וכו
אופן ההכנה
מערבבים שמרים, סוכר ומים בכוס.
מכינים בקערת המיקסר את הקמח והמלח ומערבבים.
שופכים לתוכו את תערובת השמרים והסוכר ומפעילים את המיקסר עם וו לישה,
לשים לפחות 10 דקות. עד לקבלת בצק נוח אלסטי לא נדבק.
מכינים בייגלס מבצק במשקל 135 גר'.
מכדררים לכדור חלק ע"י מתיחה של הבצק מהצדדים כלפי מטה.
בעזרת האגודל והאמה יוצרים חור במרכז ומרחיבים אותו לאט לאט,מומלץ להרחיב את החור מאוד כי הבצק מתכווץ ותופח ואם לא החור של הבייגל יסגר.
מכינים כך את כל הבייגלס ומניחים להתפחה על נייר אפיה בצורה מרווחת עד כשעה ולא יותר,
הבייגל לא מכפיל את נפחו, אלא תופח קצת.
לפני סיום ההתפחה מעמידים סיר עם מים ודבש ומביאים לרתיחה.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
אחרי שהבייגלס תפחו והמים רתחו מתחילים לחלוט את הבייגלס.
מרימים בעדינות את הבייגל לכף היד והופכים לתוך הסיר,
אם הבייגל נופל פנימה ולא צף, סימן שהוא לא תפח מספיק ומשאירים להתפחה עוד קצת.
חולטים את הבייגלס משני הצדדים כדקה הופכים ומוציאים בעדינות בעזרת תרווד (הכף שטוחה שהופכים בה חביתות) למגבת מטבח נקיה שתספוג את הנוזלים.
מכינים בצד צלחות עם ציפוי שרוצים, שומשום, פרג, בצל מטוגן,
(אם ברצונכם לשים שום, שמים רק לאחר חצי אפיה כדי שלא ישרף ויהיה מר. לציפוי בייגל שום לאחר 10-15 דקות אפיה מברישים בעזרת מברשת סיליקון מעט שום כתוש מעל פני הבייגל וממשיכים לאפות.)
טובלים את הבייגל הרטוב מעט בצלחת הציפוי ומניחים על נייר אפיה מכינים כך את כל הבייגלס ומעבירים לתנור.
מורידים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים כ20-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
בסיום האפיה, לאחר 5 דקות שהבייגלס נחים בתנור, מעבירים את הבייגלס לשקית ניילון נקיה ואוטמים היטב,
הבייגלס מזיעים ומרככים את המעטפת למעטפת של בייגל אמיתי.
לאחר כ-15 דקות מוצאים ומצננים, ומכינים סנדויצים מפנקים….
את כל שלבי ההכנה מצולמים תוכלו למצוא בבלוג של ברוכי כאן
צילום: שושי סירקיס