
30
עוגיות
10 דק'
55 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מצרכים
- 3/4 2 כוסות קמח
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס חמוציות יבשות
- 1/4 כוס שקדים מולבנים (גפרורים)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/8 כפית מלח
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית שקדים
- 3 ביצים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים קלות תבנית גדולה.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, סוכר, חמוציות, שקדים, אבקת אפיה, ומלח.
בקערה קטנה מערבבים את השמן, תמצית וניל, תמצית שקדים, וביצים.
מוסיפים את התערובת הרטובה לקערה הגדולה עם תערובת המצרכים היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד. (הבצק אמור להתקבל יבש ומעט פירורי)
מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים קלות כ-8 פעמים.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.
מעצבים כל חלק לצורת כיכר באורך 20 ס"מ.
מניחים את כיכרות הבצק על התבנית עם מרחק 10 ס"מ בינהם.
משטחים כל כיכר לעובי של 2.5 ס"מ.
אופים במשך 35 דקות.
מוציאים מהתנור ומעבירים את הכיכרות לרשת מתכת , מחכים 10 דקות עד שמתקרר.
חותכים כל כיכר בצורה אלכסונית ל-15 פרוסות.
מניחים את הפרוסות על צידן החתוך חזרה על התבנית.
מנמיכים את החום בתנור ל 160 מעלות ואופים במשך 10 דקות .
מוציאים מהתנור ומחכים עד שהעוגיות מתקררות לגמרי לפני ההגשה.
מקור: קנולה אינפו
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!