
20 דק'
2 שעות ו10 דק'
רמת קושי: קלה
פרווה
מתכון מושלם לפוקצ'ות, שאפשר להקפיא ולהוציא כל בוקר לילדים. (מעולה גם לארוחת ערב – ואז אני אוהבת לשלב ליד מטבלים וגבינות)
את הפוקצ'ות ניתן להכין במיני ואז לשקול את הבצק ל- 35 גר' כל כדור לקבלת מראה מדויק ומושלם, ניתן להקפיא את הפוקצ'ות ולהוציא כשעתים לפני האפיה, לתת חימום קל והטעם, כאילו הרגע יצא מהתנור!
את הפוקצ'ות ניתן לקשט במיקס פיצוחים,בטטות,עגבניות שרי,קוביות חציל,בצל סגול ולא לשכוח לפזר מעל מעט שמן זית ומלח גס.
מצרכים
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- 20 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 300 גרם מים
- ירקות טריים חתוכים לקוביות (כגון : עגבניות שרי / פלפל אדום וצהוב/ בצל וכד')
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
- שמן זית להברשה
- מעט מלח
אופן ההכנה
בקערת המיקסר שמים קמח, מפוררים שמרים טריים, מים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש במשך 3 דקות.
לאחר כ- 3 דקות מוסיפים את המלח וסוגרים לישה של סה"כ 10 דקות.
מניחים להתפחה.
הרכבת פוקאצ'ה עם מילוי ירקות: לאחר התפיחה יוצרים כדורים של 50-60 גרם כל אחד. מכדררים כל כדור ומשטחים לפיתה עגלגלה.
מניחים להתפחה נוספת.
בעזרת כוס או כלי עגלגל יוצרים שקע עגול במרכז הפוקצה,מברישים בביצה טרופה את שולי הפוקאצה ומפזרים שומשום.
ממלאים את השקע שיצרנו בירקות.
מברישים את הירקות במעט שמן זית ומפזרים מעל מלח.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 20 דקות להשחמה.
לצפיה בארועים מעוררי השראה של ראשל ומידע על הקורס: https://www.rashelevents.co.il/