האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בריסקט (חזה בקר) בתנור בבישול ארוך

10

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
10 שעות ו15 דק'

רמת קושי: קלה

בשרי

טמפרטורת תנור נמוכה ובישול איטי ארוך מבטיחים שחזה הבקר הזה יהיה רך ולא יבש. הקפידו להשתמש בנתח שלם עם השומן שעליו, כדי שהתוצאה הסופית תהיה בשר רך ועסיסי. הכניסו ללילה לתנור, וקומו בבוקר לריח עמוק ומגרה של הבשר… ייתכן ותרצו להתבשר על הבוקר, ולא לחכות עד לארוחת הצהריים:)

מצרכים

  • 3 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 3 ראשי שום שלמים, פרוסים לרוחבם לחצי
  • 1 נתח בריסקט שלם (חזה בקר, בשר מספר 3) עם השומן
  • , מלח ופלפל
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 3 כוסות ציר מרק עוף או בקר
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות (לא חובה)

אופן ההכנה

1.

מחממים תנור ל 110 מעלות.

2.

מסדרים את פרוסות הבצל וראשי השום בתבנית רוסטר גדולה או בתנור הולנדי.

3.

מתבלים את נתח הבריסקט במלח ופלפל.

מניחים את הבריסקט מעל לפרוסות הבצל ושום.

4.

שופכים מעל את היין , ציר מרק ,ועגבניות מרוסקים (אם משתמשים).

מכסים את האוכל עם נייר אפיה, ומעל סוגרים חזק עם נייר כסף.

5.

צולים בתנור במשך 10 שעות.

6.

מעבירים בעדינות את הבשר לקרש חיתוך כדי שיתקרר לפני שפורסים.

בזמן שהבריסקט מתקרר, מסננים את הנוזלים שהצטברו בתבנית , ללא הבצל ושום, לתוך סיר קטן.

מסירים את השומן שהתגבש מעל לנוזלים.

מבשלים עד שהנוזל מצטצמם ומתעבה (ניתן לבדוק על ידי הכנסת כף ובדיקה אם הנוזלים מצפים את גב הכף).

7.

פורסים את הבריסקט כנגד כיוון הסיבים שלו, ומחזירים לתבנית יחד עם הנוזל שהצטמצם לרוטב.

 

אחסון: ניתן לאחסן במקרר עד ל-3 ימים.

ניתן לאחסן בהקפאה עד לחודש – מקפיאים בנפרד את הבשר ואת הרוטב.

מתכונים נוספים

צלי צלעות בקר קלאסי

בריסקט בתנור עם תפוחים צלויים

בריסקט בתנור עם סילאן ומרינדה יבשה

אוזן אסאדו

סליידר לביבות תפוחי אדמה וכדורי הודו

סליידר לביבות תפוחי אדמה ופסטרמה

סליידר לביבות תפוחי אדמה וסטייק

סליידר לביבות תפוחי אדמה וקורנביף

טאג'ין טלה

נקניקיות עם סלסת תירס

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן