
10
מנות
זמן הכנה:
8 דק'
8 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות ו8 דק'
1 שעות ו8 דק'
רמת קושי: קלה
בשרי
מצרכים
- 1 לונדון ברויל (בשר מס' 7) , כ-1330 גרם
- 5 שיני שום, כתושות
- 3/4 כוס חומץ בלסמי
- 1/4 כוס + 1 כף שמן זית
- 1 כף מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 בצלים סגולים בינונים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 2 בצלים לבנים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 8 שאלוטים בינוניים, קלופים וחתוכים לחצאים
אופן ההכנה
1.
בכלי גדול או שקית זיפלוק גדולה מערבבים את הבשר עם השום, חומץ בלסמי, ו- 1/4 כוס שמן זית. שמים במקרר ל 3 עד 6 שעות.
2.
מחממים תנור ל205 מעלות. מערבבים את הבצלים, שאלוטים, ו-1 כף שמן זית על תבנית תנור גדולה וצולים במשך 40-50 דקות או עד להתרככות.
3.
בינתיים, מוציאים את הבשר מהמקרר 30 דקות לפני הבישול.
מוציאים את הבשר מהמרינדה ומתבלים במלח ופלפל.
4.
מחממים סיר/ מחבת גדולה שחסינה גם לבישול בתנור על חום בינוני גבוה וצורבים את הבשר 5 דקות על כל צד או עד שמשחים יפה.
מעבירים את המחבת עם הבשר לתנור ומבשלים 12-18 דקות או עד שמדחום שטוחבים בבשר מגיע ל 54 מעלות למדיום רייר.
ממתינים 5 דקות לפני שפורסים את הבשר.
להגשה מניחים את פרוסות הבשר על מגש גדול ומפזרים מסביב את הבצלים הצלויים.
קרדיט צילום: ג'יימי גלר
אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!