האתר בהרצה! יש לכם שאלה על מתכון? כיתבו לנו בתגובות . מענה תוך 24 שעות

חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

"גפילטע פיש" טבעוני

6

מנות

זמן הכנה:
15 דק'
זמן הכנה כולל:
1 שעות

רמת קושי: קלה

פרווה

אם אתם טבעונים ורוצים לחוות את הטעם של גפילטע פיש, זו האלטרנטיבה הקרובה ביותר. השתמשנו באצות נורי טחונות כדי להעניק מעט טעם ימי ואפיה במקום בישול, כדי לשמור על הצורה הקלאסית. אנו ממליצים על תפוחי אדמה אדומים, שהחזיקו מעמד טוב יותר מאשר תפוחי אדמה מסוג רוסרט.

מצרכים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (כ-340 גרם)
  • 2 גזרים, מחולקים
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 בצל
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפיות אצות נורי טחונות* (אופציונלי)
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות קמח מצה
  • להגשה: חזרת וגזר מבושל פרוס

אופן ההכנה

1.

שמים בסיר את תפוחי האדמה, הגזרים ושורש הפטרוזיליה ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך קל.

2.

מסננים ומניחים להתקרר, שומרים בצד גזר אחד להגשה.

קולפים את תפוחי האדמה.

3.

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות בשמן זית.

4.

בעזרת החורים הקטנים של פומפייה, מגרדים לקערה בינונית את תפוחי האדמה, גזר אחד, שורש הפטרוזיליה והבצל.

5.

מוסיפים שמן זית, אצות נורי, שמיר, פטרוזיליה, סוכר ומלח סלרי, ומערבבים בעדינות.

מוסיפים קמח מצה ומערבבים היטב.

6.

בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות עגלגלות בעובי של כ-2.5 ס"מ.

7.

מניחים על התבנית ואופים ב-190 מעלות במשך 30 דקות, עד שהקציצות מתייצבות.

8.

מצננים במקרר עד להגשה.

9.

מגישים קר עם פרוסות גזר מבושל וחזרת.

*לטחינת אצות נורי: טוחנים דפי נורי במעבד מזון או בלנדר.

קרדיט צילום: ג'יימי גלר

מתכונים נוספים

גפילטע פיש (קרפיון ממולא)

גפילטע פיש עם רוטב סלק

תגובות

אין תגובות, תהיו הראשונים להגיב!

הוספת תגובה

דילוג לתוכן